VIDEO! Turmă de zimbri în libertate! Fundalul sonor este asigurat de un pui

0
131

VIDEO! Turmă de zimbri în libertate! Fundalul sonor este asigurat de un pui. Turmă de zimbri în libertate servindu-se din hrana suplimentară asigurată de rangerii de la Parcul Natural Vânători Neamț într-o pădure, departe de comunitățile locale din zonă.

Imaginile au fost realizate de colegul nostru Lică Balmoj, ranger în cadrul parcului. Zimbrii în libertate sunt monitorizați tot timpul de specialiștii Romsilva. Femelele și puii trăiesc în turme, în timp ce masculii sunt solitari. Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

Timp de două secole, zimbrii au dispărut din fauna României, până în 1958, când au fost aduse în țară câteva exemplare. Specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat acum șase ani primele exemplare de zimbru în natură, iar în prezent, numărul acestora a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare. Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.
(Credit video: Lică Balmoj, Parcul Natural Vânători Neamț)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here