Florin Frătică: „În lipsa unui adversar precum Nicolescu, am fi riscat să lăsăm garda jos”

Cum comentaţi revenirea preşedintelui Nicolescu în fruntea Consiliului Judeţean?

În primul rând, mă bucur că, din punct de vedere medical, şi-a revenit. Eu, personal, n-aş dori niciunui adversar să treacă printr-o asemenea situaţie dificilă. Revenirea domnului Nicolescu relansează, însă, lupta politică în Argeş. În al doilea rând, Consiliul Judeţean avea nevoie de lider. Absenţa preşedintelui Nicolescu s-a simţit până la graniţele judeţului! Eu, în calitate de primar, nu am avut de suferit, deoarece comuna Bradu niciodată nu a primit sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean. Niciodată. În schimb, colegii mei primari, care depindeau 100% de alocările bugetare judeţene, au resimţit acest lucru din plin! Atât eu, cât şi preşedintele PDL Argeş, Mircea Andrei, am făcut tot ce-am putut pentru a ameliora situaţia.

Constantin Nicolescu se întoarce şi în fruntea PSD. La ce vă aşteptaţi?

Lupta politică în Argeş capătă substanţă. Absenţa preşedintelui PSD o perioadă îndelungată ar putea produce un efect negativ şi în rândul PDL.
Adică, revenirea lui Nicolescu este „tonică” şi pentru partidul dumneavoastră?Bineînţeles. În lipsa unui adversar respectabil, precum Nicolescu, am fi riscat să lăsăm garda jos şi să considerăm că putem obţine o victorie uşoară.

Să înţelegem că vă aşteptaţi să candideze din nou la fotoliul nr.1 al judeţului?

Dacă aş fi în locul domniei-sale, nu aş mai candida, însă nici nu m-aş retrage din viaţa politică. Aş coordona activitatea organizaţiei, promovând noi lideri, care să poată prelua puterea. Dacă ne referim la acest moment, în umbra domnului Nicolescu nu există un lider capabil de performanţă.

„Unii au venit în PDL din plăcere, unii, din interes, iar alţii, nemulţumiţi de conducerea din alte partide”

Tudor Pendiuc nu este un adversar puternic?

Ba da. Cel mai serios, la ora actuală, dar nu cred că va dori vreodată altceva decât funcţia administrativă de primar.
Ce greşeală a făcut Constantin Nicolescu, în calitate de om politic?Nu a reuşit sau nu a vrut să crească din eşalonul doi pe nimeni care să-i preia sarcinile. Această greşeală o fac cei mai mulţi dintre politicieni. Singurul care nu a făcut-o a fost Ion Iliescu, ceea care a permis ca PSD-ul să fie atât de longeviv.

Este o greşeală din care aţi învăţat?

De fapt nu este o greşeală, în sensul unei erori; este o strategie politică aplicată greşit. La nivelul judeţului Argeş, doar preşedintele Mircea Andrei a promovat oameni noi, potenţi politic, deschizând astfel PDL şi, prin asta, transformând politica de grup într-o politică cu o viziune largă, cu un potenţial mult mai mare.
Cât de credibili sunt cei care au intrat în partidul „deschis” de Mircea Andrei? V-aţi calculat riscurile?Trădători au existat în toate timpurile şi, după cum bine ştiţi, toată lumea iubeşte trădarea, dar urăşte trădătorii. Prin urmare, nu sunt sigur decât de loialitatea câtorva persoane. Unii au venit în PDL din plăcere, unii, din interes, iar alţii, nemulţumiţi de conducerea din alte partide. Cert este că, până la proba contrarie, toată lumea are şanse egale să facă parte dintr-o nouă echipă care să conducă judeţul sau regiunea, în cazul că acest proiect va reuşi.

Care sunt, mai exact, ţintele PDL Argeş?

Un rezultat mai bun decât la celelalte alegeri, lucru destul de dificil, având în vedere că orice partid, la guvernare se rodează politic. Mai ales în aceste condiţii dure, cum a fost guvernarea 2008-2012. Sper din tot sufletul ca măsurile de austeritate impuse de guvernul Boc să dea roade cât mai repede, dovedind astfel eficienţa lor şi faptul că, iată, în primul rând, au făcut posibil ca România să nu ajungă în situaţia Greciei, de colaps total! Mai sper ca românii să înţeleagă beneficiul acestor măsuri luate pe ultima sută de metri înaintea prăpastiei. Să înţeleagă că ar fi putut fi mai rău. Amintiţi-vă că mărirea TVA, făcută sub presiunea opoziţiei, a produs mai multe efecte negative decât măsurile propuse iniţial de către Guvern, în concordanţă cu negocierile cu Fondul Monetar Internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here