Senatorul Mircea Andrei: „Primarul din Mioveni se bagă singur în seamă”

Război pe faţă între şeful PDL Argeş, senatorul Mircea Andrei, şi primarul din Mioveni, Ion Georgescu. Motivul conflictului îl reprezintă drumul naţional DN 73, Piteşti – Câmpulung, de fapt, o bucată de numai 7 kilometri, folosită în special de transportatorii Uzinei Dacia Renault. Deşi pentru reabilitarea acestui tronson de drum s-a organizat licitaţia, însă lucrările nu pot demara, din cauza numeroaselor contestaţii depuse. A demarat, în schimb, războiul declaraţiilor.

Scandalul a pornit în urma unei declaraţii făcute de primarul Ion Georgescu, care a spus zilele trecute că transportatorii de la Uzina Dacia Renault ameninţă cu blocarea circulaţiei. „Am avut o discuţie cu reprezentanţii de la Dacia, cu transportatorii şi cu firmele de acolo cu privire la lucrările de pe DN73. Oamenii au vrut să ştie dacă se va asfalta, având în vedere că Uzina intră în vacanţă în perioada 25 iulie – 25 august. Dânşii acuză autorităţile locale şi judeţene că nimeni nu face nimic pentru cei 7 kilometri. Transportatorii nu vor să mai vină la Mioveni. Materia primă, în proporţie de 90%, este adusă cu trailerele. Poate cei în măsură vor da atenţie acestui tronson, în condiţiile în care Dacia este cel mai mare agent economic, cu 5% din PIB-ul ţării. 1.100 de camioane vin şi pleacă zilnic de la Dacia. Transportatorii au anunţat că vor bloca DN73 după vacanţă, pentru că Dacia plăteşte puţin pentru un transport, iar costul de întreţinere al unei maşini nu se mai justifică. Am ajuns să cred că toate contestaţiile se fac intenţionat, pentru că Ministerul Transporturilor fie nu are bani, fie nu vrea ca această porţiune să se facă”, a spus primarul.

„O să-i demonstrez primarului din Mioveni că drumul dintre Piteşti şi Câmpulung tot guvernarea PDL îl va repara şi asfalta!”

Deranjat de afirmaţiile primarului din Mioveni, preşedintele PDL Argeş, senatorul Mircea Andrei, a declarat că Ion Georgescu dezinformează lumea, atunci când face astfel de declaraţii: „Este o declaraţie nesănătoasă a primarului de la Mioveni, care apare prin presă şi spune că transportatorii de la Uzina Dacia ameninţă cu blocarea acestui drum. Este, de fapt, o minciună grosolană, pentru că am informaţii certe că transportatorii nu au ameninţat niciodată cu blocarea acelei porţiuni de drum. Părerea mea este că domnul Georgescu se bagă singur în seamă. De ce nu a făcut astfel de declaraţii şi în perioada guvernării PSD, căci acest drum este plin de gropi încă de pe vremea când domniile lor erau la putere? Se laudă că au avut proiecte. Idei avem cu toţii, dar important este ce se realizează din ele. Ei nu au pus în practică nimic în ce priveşte infrastructura în Argeş. Spre exemplu, DN 73 nu a fost reabilitat de 40 de ani. S-a trezit acum primarul Georgescu să vorbească! Până la urmă, o să-i demonstrez că drumul dintre Piteşti şi Câmpulung tot guvernarea PDL îl va repara şi asfalta!”, a replicat senatorul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.