Rețetă: Saramură boierească de crap

Ingrediente: un crap, 2 – 3 kilograme; ardei roșu; ardei iute; mălai; roșii; ceapă albă; usturoi; boia dulce; pătrunjel; ulei; pastă de ardei kapia; sare; piper.

Mod de preparare: Crapul se curăță bine de solzi și se presară cu sare. Apoi se frige bine pe grătar, pe ambele părți, până se rumenește bine.

Între timp, se taie legumele în felii groase și se pun pe grătar.

După ce legumele s-au copt, se curaţă, se pun într-o tigaie, se stropesc cu puțin ulei, se adauga apă și se lasă la fiert, la foc mic.
Când legumele încep să fiarbă, se adaugă sare, piper, boia dulce, pasta de ardei kapia și usturoi.

Peștele fript pe grătar se pune peste legume și se lasă la fiert.

La final și se adaugă pătrunjel.

Secretul bucătarului: Pentru ca peștele din saramură să rămână zemos, după ce saramura a dat în clocot se mută într-o tavă și se lasă câteva minute la cuptor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.