Reţetă: Saramură boierească de crap

790 views

Ingrediente: un crap; ardei roșu; ardei iute; mălai Arpis; roșii; ceapă albă; usturoi; boia dulce; pătrunjel; puțin ulei Arpis; pastă de ardei kapia; sare; piper.

Mod de preparare: Crapul se curăță bine de solzi și se presară cu sare. Apoi se frige bine pe grătar, pe ambele părți, până se rumenește bine.

Între timp, se taie legumele în felii groase și se pun pe grătar.

După ce legumele s-au copt, se pun într-o tigaie, se stropesc cu puțin ulei Arpis, se adauga apă și se lasă la fiert, la foc mic.
Când legumele încep să fiarbă, se adaugă sare, piper, boia dulce, pasta de ardei kapia Ferma noastra și usturoi.

Peștele fript pe grătar se pune peste legume și se lasă la fiert.

La final și se adaugă pătrunjel.

Secretul bucătarului: Pentru ca peștele din saramură să rămână zemos, după ce saramura a dat în clocot se mută într-o tavă și se lasă câteva minute la cuptor.

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și DeKassa. În decembrie, promovăm bucătăria românească iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI