Liviu Pop vrea modificarea Legii Educației! Elevii vor face mai puține ore. Senatorul PSD Liviu Pop vrea să schimbe numărul de ore de şcoală în învățământul preuniversitar. Concret, dacă proiectul va fi aprobat, elevii ar urma să petreacă mai puţine ore la şcoală.

Proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe săptămână pentru elevii din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. Spre comparaţie, în prezent elevii învaţă 19-20 de ore pe săptămână la clasa pregătitoare (au maximum un opţional), minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a II-a şi a III-a, iar în ultima clasă de învăţământ primar, elevii au minim 21 de ore şi maximum 22 de ore la clasa a IV-a.

La gimnaziu, proiectul de lege iniţiat de Liviu Pop prevede cele mai drastice tăieri. Proiectul introduce termenul de “medie” de 25 de ore pe săptămână pentru gimnaziu. În prezent, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

”Această propunere legislativă vine în sprijinul elevilor, e o reglementare a numărului de ore la clasă, 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial şi în medie 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal. Sper din suflet să fie votat acest raport care aduce o modificare substanţială”, a precizat senatorul Liviu Pop.

Comments

comments