Schimbări în conducerea SRI. Au fost numiți doi noi directori adjuncţi

770 views

Preşedintele Klaus Iohannis a numit, vineri, 22 iulie, doi noi adjuncţi ai directorului SRI, respectiv colonelul Romeo-Cristian Bizadea şi generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan.

Aceştia urmează să preia funcţiile de la 1 august.

Generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan a ocupat, până în 2010, diverse funcții de conducere în cadrul Direcției Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost șeful Direcției de Informații a Municipiului București. Între 2013-2016, a condus Direcția Generală Apararea Constituției. În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă. A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI.

Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence și studii de securitate desfășurate în țară și străinătate.
 
A urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”, pe care le-a absolvit în anul 1996.
 
Vorbește fluent limba engleză și limba franceză.
 
S-a născut la 25 mai 1974, în București. Este căsătorit și are doi copii.

Colonelul Cristian Bizadea a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj: locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni și externi ai SRI. A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI. În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea București, cu teza intitulată “Orientul Mijlociu Extins; o perspectivă demopolitică”.
 
Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea București și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”.

Este licențiat în drept al Universității “Lucian Blaga” Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.
 
Vorbește fluent limba engleză.
 
S-a născut în anul 1976, în București. Este căsătorit și are un copil.

În acelaşi timp, Iohannis a semnat şi un decret prin care îl eliberează din funcţia de adjunct al directorului SRI pe generalul locotenent cu trei stele Ioan Grosu, dar şi un alt decret prin care acesta a fost înaintat în gradul de general-locotenent cu trei stele la trecerea în rezervă, începând tot cu 1 august, se arată într-un comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

Tot de la începutul lunii viitoare sunt trecuţi în rezervă patru generali de brigadă cu o stea din Serviciul Român de Informaţii, Florea Ciobanu, Vicenţiu Mangra, Adrian Popescu şi Gheorghe Puiu, hotărâre semnată, prin decret, de preşedintele României.

Comments

comments