Rugăciunea zilei de miercuri

Doamne Atotputernice si mult Indurate! Imi aduc aminte ca Te-ai nascut Om din Sfanta Fecioara in pestera si Ai fost vandut cu treizeci de arginti de ucenicul cel viclean, ca sa Ne rascumperi pe noi, pacatosii, de sub puterea diavolului.

Pentru aceasta, Te rog, indura-Te de mine, vanzatorul.

Primeste, Doamne, aceasta mica a mea rugaciune si umilinta mea, ca ma intristez pentru ca Te-am intristat si ma amarasc pentru ca Te-am suparat fara de numar. La Tine, preabunule Mantuitor, am toata nadejdea si cred ca Tu, Care din iubirea catre oameni Ai primit sa Fii vandut pentru noi, Te vei indura si de mine acum, sa Ma mantuiesti de chinurile cele de aici si sa Ma invrednicesti Imparatiei Tale.

Nu Te indeparta de la mine, Doamne, ci ajuta-Mi ca in toate sa fac voia Ta si sa nu Te mai rastignesc in toate zilele cu faptele mele cele pacatoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum faceau iudeii cei necredinciosi in timpul Sfintelor Tale Patimi, ci, ca femeia cea pacatoasa, sa -Ti spal picioarele cu lacrimile ochilor mei, pentru ca sa ma invrednicesc a auzi si eu din gura Ta cea dulce: „Iertate sa-ti fie pacatele…” Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here