Îngrijirea la 40 de ani: 6 sfaturi de care să țineți cont înainte de reducția mamară

0
166

Simbol al frumuseții feminine, al maternității și al sexualității, dar și zonă erogenă, sânii reprezintă una dintre cele mai expuse părți ale corpului.

 

De aceea, forma și volumul acestora a devenit o preocupare tot mai intensă a femeilor care vor să se simtă bine în pielea lor, vor să scape de disconfortul fizic și emoțional și să aibă un corp bine proporționat.

“La fel ca în cazul sânilor mici, sânii de dimensiuni mari și lăsați pot avea efecte negative asupra psihicului, creând complexe și frustrări, mai ales că niciun exercițiu fizic și niciun tratament medical nu pot rezolva acest “handicap”, cu excepția operațiilor estetice”, susține chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, medic în cadrul clinicii Metamorphosis Center.

Daca aveți în plan o reducție mamară, este necesar să țineți cont de următoarele sfaturi:

–    Anunțați medicul chirurg și anestezistul dacă aveți probleme medicale cunoscute precum: tensiune, diabet, probleme pulmonare, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diferite medicamente, probleme vasculare sau dacă purtați proteze dentare și lentile de contact, daca sunteti răcită sau aveți vreo infecție;
–    Efectuați o ecografie mamară sau o mamografie pentru depistarea eventualilor noduli suspecți;
–    Nu mâncați și nu beți nimic după miezul nopții înaintea operației;
–    Evitați să vă expuneți în exces la soare înainte de operație;
–    Nu urmați diete alimentare stricte înainte de operație, nu vă administrați aspirină sau medicamente care o conțin, iar dacă sunteti fumatoare, încercați ca cel puțin una-două săptămani înainte și după operație să nu fumați deoarece puteți întârzia vindecarea;
–    De regulă, operația trebuie făcută în afara perioadei menstruale.

Despre campanie

Campania ”Frumusețea la 40 de ani” este derulată timp de 12 luni, în perioada martie 2015 – februarie 2016. În cadrul campaniei, 12 doamne din presă, cu vârsta între 35 si 47 ani, sunt invitate să vorbească despre ceea ce inseamna frumusetea în jurul vârstei de 40 ani, oferind sfaturi pentru o îngrijire și o alimentație sănătoasă. Lunar, fotografiile doamnelor participante în campanie sunt transformate în tablouri realizate de pictorul partener al proiectului, Daniel Bulimar-Henciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here