Ce este reducția mamară? Reductia mamara sau micșorarea sânilor (mamoplastia de reducție) este o intervenție chirurgicală care se face sub anestezie generală și care, în afară de beneficiile estetice, oferă confort pacientelor care se confruntă cu dureri la nivelul spatelui și gâtului, probleme de respirație dar și cu dificultatea procurării sutienului și a vestimentației dorite din cauza sânilor voluminosi.

Cum decurge intervenția?

Operația de micșorare a sânilor se face sub anestezie generală și durează între 2 și 3 ore, în funcție de complexitatea cazului și de forma dorită.
Se începe prin efectuarea unei incizii în formă de ancoră, ținând cont de conturul natural al sânului.

Apoi, după un desen prestabilit, se excizează surplusul de tegument iar mamelonul și areola sunt mutate mai sus. Se face decolarea glandei de pe mușchiul pectoral, se scoate excesul de țesut glandular și de grăsime, apoi se fixeaza sânul cu fire neresorbabile în noua poziție.

De asemenea, cu ajutorul lipoaspirației, medicul estetician poate îndepărta țesutul adipos de la nivelul axilei, rezultând în final o cicatrice circulară în jurul areolei, o cicatrice verticală până în santul inframamar și o cicatrice in sant.
Spitalizarea durează 1-2 zile, perioadă în care se administrează antibiotic și trebuie purtat un bandaj elastic peste pansament deoarece în primele zile sânii vor fi umflați și dureroși.

Recuperarea postoperatorie

Dupa externare, la 12 zile de la operație se vor scoate firele, după care, timp de 2-3 luni, este absolut obligatoriu să purtați un sutien chirurgical de susținere, pentru ca țesuturile să se adapteze la noua formă. Reluarea activităților curente se poate face chiar la o săptămână după intervenție, însă sporturile solicitante trebuie evitate cel puțin o lună.

Operația de micșorare a sânilor nu va impiedica pacienta sa alăpteze, în cazul unei sarcini, însa o viitoare sarcină, mai devreme de 1 an de la intervenție, poate influența negativ poziția sânilor și a cicatricilor.

Expunerea la soare ar trebui evitată pentru cel puțin un 1 an de la operație, pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor. Trebuie avut în vedere și faptul că noua poziție a sânilor nu va fi permanentă, fiind direct influențată de fluctuațiile în greutate, înaintarea în vârstă și de eventualele sarcini.
Costul unei intervenții de micșorare a sânilor este de 2.900 euro.

Despre campanie

Campania ”Frumusețea la 40 de ani” este derulată timp de 12 luni, în perioada martie 2015 – februarie 2016. În cadrul campaniei, 12 doamne din presă, cu vârsta între 35 si 47 ani, sunt invitate să vorbească despre ceea ce inseamna frumusetea în jurul vârstei de 40 ani, oferind sfaturi pentru o îngrijire și o alimentație sănătoasă. Lunar, fotografiile doamnelor participante în campanie sunt transformate în tablouri realizate de pictorul partener al proiectului, Daniel Bulimar-Henciu.

Comments

comments