CEZ Distribuţie face precizări în legătură cu incidentul de la Mihăeşti

În legătură cu incidentul petrecut la Mihăeşti, unde un om s-a electrocutat într-un post de transformare, CEZ Distribuţie face următoarele precizări.

Astăzi, 26 iunie 2015, în jurul orei 10:40, a fost înregistrat un eveniment în postul de transformare aerian în anvelopa metalică Sortare Mihăeşti, din judeţul Argeş. Postul de transformare aparţine unei societăţi comerciale şi este alimentat cu energie electrică prin racordarea la instalaţiile CEZ Distributie. Tura operativă s-a deplasat imediat ce a primit informarea asupra incidentului pentru a scoate de sub tensiune instalaţia electrică din zonă. 

Din primele cercetări la faţa locului s-a identificat faptul ca în postul de transformare menţionat s-a electrocutat o persoană străină de instalaţiile electrice. CEZ Distribuţie a fost informată asupra incidentului de către reprezentanţii Secţiei de Poliţie din localitatea Mihăeşti. Conform informaţiilor preliminare, persoana electrocutată era în stare gravă, fără şanse prea mari de supravieţuire. De investigarea cazului se ocupă organele abilitate, la dispoziţia cărora s-au pus şi specialiştii CEZ Distribuţie.

Reamintim tuturor consumatorilor ca se pot expune la pericole precum rănirea gravă prin electrocutare sau chiar deces în cazul în care nu respecta normele de siguranţă şi întreprind acţiuni precum: atingerea conductoarelor liniilor electrice chiar dacă sunt căzute la pământ; intrarea în posturile de transformare; urcarea pe stâlpii de susţinere ai reţelelor electrice; înlocuirea siguranţelor electrice în posturile de transformare, cutii de distribuţie, nişele şi firidele de la case şi blocuri de locuinte.

 

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing CEZ Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here