Elevii de clasa a VIII-a care au susţinut examenele din cadrul Evaluării Naţionale au aflat deja rezultatele. În Argeş, 24 dintre ei au promovat examenul cu nota 10!

În ce priveşte notele, anul acesta au fost unele foarte bune, faţă de alţi ani, din cei 5014, respectiv 5009 copii prezenţi la cele două probe de examen, Limba Română şi Matematică, 656 reuşind să obţină medii finale peste 9.

În aceste condiţii, admiterea în liceele cu pretenţii va fi una destul de dificilă. Potrivit metodologiei, media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderală între nota de la Evaluare Naţională, care contează în proporţie de 75%, şi media anilor de studiu în clasele V-VIII (25%).

Tot potrivit metodologiei, toţi absolvenţii clasei a opta, fie că au susţinut sau nu exemenul de Evaluare Naţională au locuri garatate la liceu. Evident, cei ce nu au susţinut acest test şi nu au prcatic o medie de admitere calculată, vor fi repartizaţi la liceele unde mai rămân locuri libere după repertizarea electronică. Cei ce nu doresc însă să meargă la liceu, au posibilitatea pentru a opta direct pentru o şcoală profesională. 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI