Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a aprobat lista celor 17.129 de elevi sau studenţi din toată ţara care vor primi anul acesta ajutor financiar, reprezentând echivalentul în lei a 200 de euro, în vederea achiziţionării unui calculator personal nou.

În Argeş, 439 de elevi şi un student vor primi aceşti bani. Venitul maxim brut lunar pe membru de familie, pentru care se acordă ajutorul financiar beneficiarilor, este de 150 lei.

Potrivit Direcţiei de patromoniu şi Informatizare din cadrul Ministerul Educaţiei, în perioada 29 iunie – 3 iulie 2015, Imprimeria Naţională le va livra bonurile valorice necesare pentru achiziţionarea de calculatoare. Apoi, unităţile de învăţământ preuniversitar vor elibera beneficiarilor bonurile valorice. Universităţile care au beneficiari trebuie să se adreseze inspectoratelor şcolare, din judeţul respectiv, pentru ridicarea bonurilor valorice. Achiziţionarea calculatoarelor de către beneficiari se va realiza până în data de 31 august 2015.

După achiziţionarea unui calculator, beneficiarii programului ,,EURO 200” – elevi/studenţi – au obligaţia de a depune copiile după facturi şi procesele-verbale de predare-primire, unităţii de învăţământ preuniversitar/universitar, în termen de 5 zile de la data achiziţionării calculatorului, până cel mai târziu în data de 20 septembrie 2015.

Comments

comments