Astăzi încep manifestările dedicate Zilelor Oraşului Mioveni, manifestare organizată în perioada 26-29 iunie 2015 de Consiliul Local, Primărie şi Centrul Cultural, în parteneriat cu SC “Automobile Dacia” SA, cluburile sportive din oraş şi Casa de Cultură a Sindicatelor “Dacia”, cu prilejul împlinii a 530 de ani de atestare documentară a localităţii.

Programul va cuprinde manifestări administrative, cultural-artistice, educative şi sportive la care sunt invitaţi să participe toţi locuitorii oraşului, dar nu numai! La eveniment vor fi prezente şi delegații din orașele Petrich – Bulgaria, Debovo – Bulgaria, Silifke – Turcia și Solin – Croația, oraşe cu care Mioveniul dezvoltă relaţii de prietenie şi colaborare.

Deschiderea oficială a evenimentelor va avea loc vineri, 26 iunie, începând cu ora 16:00, la Centrul Cultural Educativ din Mioveni. Tot atunci va avea loc o lansare de carte: „FC Argeș, 60 de ani în fotbalul de performanță (1953 – 2013). Un secol de performanță (1915 – 2015)” a autorului Sevastian Tudor, editată și tipărită la Tipografia Mioveni. După aceea, va avea loc și inaugurarea ceasului donat Mioveniului de către municipalitatea din Ligourio, Grecia, ce va fi amplasat lângă Catedrala ortodoxă „Sf. Apostoli Petru și Pavel”.
De la ora 17:00, pe Strada Tudor Mușatescu va avea loc o expoziție de mașini de raliu și mașini istorice, precum I.M.S., Dacia 1100, Dacia 1300, Trabant, Lada, Ford Taunus, Mercedes M170V, precum și alte mașini din gama Dacia.
De la ora 19:00, va avea loc un spectacol folcloric pe scena din Centrul Civic, urmând să participe Ansamblul „Plai de Dor”, precum și soliștii Ștefania Vorovenci și Valentin Poenariu. Aceștia vor fi urmați de Elisabeta Turcu și Nicolae Furdui Iancu, alături de Taraful „Crai Nou”.

Sâmbătă, 27 iunie, începând cu ora 12:00, vor avea loc la Centrul Cultural Educativ, un seminar și un workshop de fotografie, precum și o expoziție a acestora în holul Primăriei orașului Mioveni.
De la ora 19:30, pe scena din centrul civic va avea loc Ziua Majoratului. Tinerii care serbează majoratul anul acesta, vor fi premiați de către Primăria Mioveni.
Începând cu ora 20:00, va avea loc un spectacol în care vor participa DJ Show, Iulian Florea, Alex Tatu, Cristian Teodorescu, Ștefania Vorovenci, Ion Moise Bădulescu, Valentin Poenariu, What’s up și Antonia. De la ora 23:00 va fi organizat un superb foc de artificii.

Duminică, 28 iunie, începând cu ora 8:00, la Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Mioveni vor avea loc slujbe religioase, Utrenia, precum și Sfânta Liturghie, urmând ca de la ora 12:30, la Centrul Cultural Educativ din Mioveni să aibă loc Festivalul internațional de Muzică Corală „D.G. Kiriac”, Ediția a XXIII-a.
De la ora 17:00, se va ține Slujba Vecerniei la Catedrală, acolo unde va participa Grupul „Anastasis” din București.
Începând cu ora 20:00, pe scena din centrul civic va fi organizat un spectacol folcloric, în deschidere urmând să evolueze Ansamblul „Plai de Dor”, Ștefania Vorovenci și Valentin Poenariu, iar de la ora 20:30, va urca pe scenă, Nelu Ploieșteanu și taraful.

Luni, 29 iunie, de la ora 8:00, va avea loc Hramul Catedralei „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Utrenia și Sfânta Liturghie.

Comments

comments