Atenție, imagini cu puternic impact emoțional! Romsilva a postat pe Facebook imagini cu un cerb atacat de o haită de lupi într-o pădure din Parcul Național Călimani.

”Selecția naturală surprinsă în imagini foarte rare de colegul nostru Cristin Cireș, aflat într-o acțiune de monitorizare în pădurile din Parcul Național Călimani. Cristin a surprins atacul unei haite de lupi asupra unui cerb, acesta luptându-se cu puternicii prădători. Rănit, cerbul a scăpat cu viață și s-a refugiat în pădure. Astfel de imagini, chiar dacă sunt dure, sunt foarte greu de surprins și arată cum funcționează selecția naturală, exemplarele slabe fiind eliminate de prădători.

Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă. Prădători foarte discreți și eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase.

Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea”, transmit reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Cerb atacat de o haită de lupi într-o pădure din Parcul Național Călimani din cadrul Romsilva

🔞‼️ Imagini cu puternic impact emoțional🆕 🎥 Selecția naturală surprinsă în imagini foarte rare de colegul nostru Cristin Cireș, aflat într-o acțiune de monitorizare în pădurile din Parcul Național Călimani.✅ Cristin a surprins atacul unei haite de lupi asupra unui cerb, acesta luptându-se cu puternicii prădători. Rănit, cerbul a scăpat cu viață și s-a refugiat în pădure.✅ Astfel de imagini, chiar dacă sunt dure, sunt foarte greu de surprins și arată cum funcționează selecția naturală, exemplarele slabe fiind eliminate de prădători.ℹ️ Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.ℹ️ Prădători foarte discreți și eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. ℹ️ Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. 💯 România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. ✅ Parcul National Calimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor #Suceava, #Mureș, #Bistrița – Năsăud și #Harghita.ℹ️ Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse ⛔️ 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.Credit video: Cristin Cireș, Parcul Național Călimani*****ℹ️ 🇬🇧 Wolfpack attacking a stag into a forest in Călimani National Park, in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Călimani

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Miercuri, 10 iunie 2020

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Parcul National Calimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.
Credit video: Cristin Cireș, Parcul Național Călimani

Comments

comments