Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri seară, că restaurantele și locurile de joacă rămân închise și după 15 iunie pentru că virusul în spații închise se poate transmite mai ușor și pentru că există multe suprafeţe care sunt folosite în comun. ”Sunt spaţii închise. Încercăm o evaluare a spaţiilor deschise (terasele – n.r.) în care nu avem elementul de aeroflor. Mai avem 15 zile în care putem vedea care sunt rezultatele”, a afirmat Tătaru la Digi 24, întrebat de ce nu se redeschid și restaurantele din 15 iunie.

Despre locurile de joacă, Tătaru a explicat că există multe suprafeţe care sunt folosite în comun şi astfel se poate transmite virusul.

Întrebat de ce meciurile se vor disputa fără suporteri, ministrul Sănătății a spus: ”S-a ales această variantă, avem o lună cu reluarea antrenamentelor. În această perioadă am văzut şi meciuri amicale, urmează finalul campionatului, dar fără spectatori. Bucuria unui gol şi o galerie nu cred că poate păstra o distantare socială. Discuţiile avute cu ministrul Sportului, am ajuns la această concluzie, noi am dat doar normele de aplicare în această competiţie”, potrivit romaniatv.net 

În legătură cu reluarea slujbelor în interiorul bisericilor, ministrul a precizat acest lucru nu este luat în calcul de la 15 iunie.

Comments

comments