Un fost poliţist, cel mai mare producător de sucuri naturale din Câmpulung

Marius Măcărescu şi-a deschis propria afacere în urmă cu doi ani în Câmpulung Muscel, unde produce şi îmbuteliază sucuri naturale 100% din legume şi fructe sub brandul  „Profructta”.

În fabrica sa, Măcărescu, fost ofiţer de poliţie, a investit peste 600.000 euro şi produce între două şi patru tone de suc pe zi. După ce vreme de cinci ani a lucrat ca ofiţer în cadrul Poliţiei Municipiului Bucureşti, din anul 2000 Marius Măcărescu şi-a început cariera în antreprenoriat cu o firmă de colectare debite.

Însă antreprenorul nu s-a oprit aici, şi în urmă cu doi ani a decis să îşi înfiinţeze o companie care produce şi îmbuteliază în Câmpulung sucuri naturale 100% din legume şi fructe sub brandul „Profructta”. „În 2010 eram într-un concediu în sudul Franţei, iar la hotel ni s-a oferit, mie şi soţiei, numai sucuri naturale şi dulceţuri ambalate în sticlă. Acolo mi-a venit ideea, văzând că au sucuri din măr şi din fructe de pădure. Atunci ne-am spus: „Noi suntem din Câmpulung Muscel, o zonă cunoscută pentru mere şi pentru fructe de pădure. De ce n-am face şi noi un astfel de produs?”.

Aşa că, în 2013, am lansat pe piaţă firma „Premium Fruct”. Am înfiinţat o fabrică în Câmpulung Muscel în care am investit 600.000 de euro şi putem produce 2 – 4 tone de suc pe zi. Fructele şi legumele sunt cumpărate de la producătorii locali sau de la cei din judeţele limitrofe”, a precizat antreprenorul argeşean.

La o cutie de suc de 3 litri se utilizează până la 6 kg de mere

Produsele realizate în fabrică sunt prezente în hipermarketurile Cora, iar antreprenorul Marius Măcărescu spune că următoarea reţea pe listă este Auchan. „În prezent distribuim sucul de mere la bag in box de 3 litri la preţul de 16 lei. Din toamnă vom avea sucuri de fructe şi legume la sticla de sticlă şi la bag in box de 2 litri, din mere, pere, cireşe, vişine, fructe de pădure, sfeclă roşie, morcovi şi ţelină”, precizat Marius Măcărescu.

La o cutie de suc de 3 litri, argeşeanul spune că se utilizează între 4,5 şi 6 kg de mere, în funcţie de soi şi de starea mărului. La companie lucrează opt oameni în producţie şi patru pe distribuţie, iar capacitatea utilajelor este de o tonă de suc/oră.

Potrivit lui Măcărescu, din toamnă va produce noi sortimente, precum sucuri de fructe de pădure: fragi, zmeură, afine, mure, dar şi de legume: sfeclă roşie, varză, morcovi, ţelină. De anul viitor, fostul poliţist va începe şi producţia de dulceaţă, fiindcă a comandat din străinătate un echipament ultraperformant, care va fi livrat pe parcursul anului 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here