Tradiții și superstiții de Anul Nou! Ce trebuie să faci ca să îți meargă bine tot anul

1,674 views

Tradiții și superstiții de Anul Nou! Ce trebuie să faci ca să îți meargă bine tot anul. Una din tradiții spune că cine primește cu Plugușorul va avea prosperitate și belșug tot anul. În noaptea dintre ani şi pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiţia spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

În noaptea de Revelion e bine să pui în buzunar un cățel de usturoi ca să alungi ghinionul și să îți meargă bine din toate punctele de vedere. Alege să consumi pește, ca să treci la fel de ușor precum peștele prin apă prin anul ce vine. Pentru un plus de noroc nu uita să ai un strugure pe masă, simbol al belșugului și bogăției.

O altă superstiţie este că Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primeşti cât mai multe cadouri. Roşul este culoarea veseliei şi a dragostei, aşa că obiceiul spune că dacă vă îmbrăcaţi în roşu de Noul An veţi avea un nou an norocos şi plin de iubire.

Sub vâsc sau nu, sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion, dacă doriţi să aveţi parte de afecţiune în anul ce vine. În caz contrar, veţi avea un an cu puţine satisfacţii sentimentale.

Dansul la miezul nopţii în aer liber, în special cel în jurul unui copac, aduce sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor.

Este bine ca fetele care doresc să se mărite în Noul An să vadă un bărbat la geamul dormitorului la cumpăna dintre ani.

 

Comments

comments