Un tânăr de 18 ani din Argeș, bolnav de cancer la colon, are nevoie de ajutor!

4,166 views

Se numește Călin Ioan Liță. Are 18 ani și este elev la Liceul de Teologie ”Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș. Tânărul face parte din corul Seminarului Teologic Ortodox „Neagoe-Vodă Basarab”. În urmă cu câteva săptămâni, viața acestuia a luat o întorsătură cumplită, fiind diagnosticat cu cancer de colon avansat cu metastaze.

Mi s-a spus că ce am eu este un caz foarte rar, 1 la 10 mii de persoane. Am fost prima dată la spitalul din Curtea de Argeș. Acolo au găsit un lichid în partea abdominală, am fost trimis la București la Spitalul Universitar Municipal, unde în urma analizelor, diagnosticul a fost unul crunt: CARCINOM MUCINOS COLON METASTAZIC CU 12 MUTAȚII GENETICE.
Am dureri din cauza lichidului colectat în abdomen, din păcate nu mi s-a dat nicio șansă, am fost trimis acasă… Familia mea a decis să merg în Turcia la clinica Anadolu din Istanbul. Odată ajuns acolo doctorii au fost sceptici, nu mi-au dat speranțe, au spus că depinde de mine, că va trebui să lupt dacă vreau sa trăiesc … Cum a putut această boală să mă transforme atât de mult în doar câteva zile…. Atunci am decis că trebuie să lupt până la capăt pentru mine, familia mea și cel mai mult pentru frățiorul meu mai mic pe care nu-l pot lăsa singur.

Doctorii au stabilit un tratament de chimioterapie pe care l-am început de îndată. Spre uimirea doctorilor corpul meu a reacționat pozitiv, încă de la prima ședință. Am avut și stări neplăcute, dureri, presiune, vomă.. Acum nu mai rămâne decât să urmez ședințele cu chimioterapie până când doctorii vor putea să mă opereze.

Dar din păcate au venit și veștile proaste, tratamentul pe care trebuie sa-l urmez este unul foarte costisitor. Doctorii nu se pot pronunța în legătură cu numărul de ședințe de chimioterapie necesare până la operație.

Provin dintr-o familie modestă din comuna Mușetești, județul Argeș. Salariile părinților mei nu sunt îndeajuns pentru a acoperi costurile tratamentului meu. Mama a fost nevoită să-și dea demisia ca să fie lângă mine. Nu m-a părăsit nicio clipă din ziua când am plecat de acasă până astăzi. Seara doarme chinuită pe un scaun în colțul camerei de spital. Tatal meu este singurul care aduce bani in casa, salariu minim pe economie.

Așadar, pentru a putea continua această luptă am nevoie de sprijin financiar, motiv pentru care m-am decis să apelez la această strângere de fonduri pe care o pune la dispoziție Facebook prin care să vă cer vouă, tuturor, ajutorul.

Doctorii și staff-ul clinicii Anadolu estimează în jurul sumei de 70000 operațiile chimioterapia și spitalizarea. O sumă imensă pentru mine și familia mea, singura mea speranță să pot continua tratamentul este susținerea voastră financiară. Pe multi dintre voi nu-i cunosc, nu mă cunoașteți, poate vi se pare un gest îndrazneț și deplasat, însă vreau să trăiesc, nu vreau să mor, vreau să pot fi lângă fratele meu mai mic, să-mi urmez visul ….. vreau să trăiesc!”, povestește tânărul bolnav.

Orice ajutor contează! Puteți dona în următoarele conturi:
RO29 INGB 0000 9999 0984 4143
Cucu Lita (tatăl)
RON: RO64 INGB 0000 9999 0984 4095
EURO: RO29 INGB 0000 9999 0984 4143
Cod SWIFT: INGBROBU
Cod BIC: 606410008

Comments

comments