Unul din zece locuitori ai Planetei este stângaci, iar mulți dintre aceștia au fost îndrumați de profesori, în timpul școlii, să renunțe la acest comportament și să treacă de partea “dreptacilor”.

Acum însă, există şi pe piaţa din România, un magazin online, denumit generic www.e-stangaci.ro, care comercializează numai obiecte realizate special pentru stângaci, ce au menirea de a le face viaţa mai uşoară, clienţii site-ului putând achiziţiona pixuri, ascuţitori, foarfece şi jocuri pentru stângaci, dar şi ceasuri, obiecte de bucătărie, pentru grădină şi instrumente muzicale.

Obiectele realizate special pentru stângaci au menirea de a le face acestora viaţa mai uşoară şi acoperă o gamă largă a activităţilor cotidiene, fiind destinate folosirii pentru scris, mâncat, cântat, lucrat.

Şi cum prima zi de şcoală se apropie cu paşi repezi, părinţii pot opta pentru rechizite special create pentru copiii lor. Pe site-ul www.e-stangaci.ro, oferta este diversă, iar unele produse sunt şi reduse. Astfel, un set cadou pentru şcolari stângaci: două pixuri cerneală Yoropen plus două mine cadou costă 75,80 lei; un set cadou pentru preşcolari stângaci cu stilou, ascuţitoare, suport ajutător pentru scris, foarfecă costă 99 lei, culori Trio 12 bucăţi – 22,90 lei, creioane cerate Oil Patel 12 bucăţi – 7,70 lei. Tot aici, găsiţi şi cărţi pentru stângaci care îl ajută pe copil să capete obiceiuri bune în ceea ce priveste poziţionarea hârtiei şi ţinerea creionului, dezvoltă abilităţile motorii necesare pentru scrierea corectă la 59,90 lei.

Stilou cu peniţă specială pentru stângaci

Stângacii au tendinţa să scrie într-o manieră ce presupune „împingerea” în pagină a instrumentului de scris, spre deosebire de dreptaci, cărora le e specifică o mişcare de „tragere” a instrumentului de scris. Folosirea de către un stângaci a unui stilou obişnuit poate duce la o proastă dozare a fluxului de cerneală şi la zgârierea foii de scris. Peniţa unui stilou pentru stângaci este special concepută pentru eliminarea problemelor anterior menţionate.

Rigla

Rigla special realizată pentru persoanele stângace este numerotată de la dreapta la stânga. Poate fi folosită fără ca mâna stângă să acopere linia ce se imprimă pe hârtie, pe măsură ce aceasta este trasată.

Suport pentru degete şi pentru instrumentul de scris, în ajutorul copiilor

Acest dispozitiv simplu este alcătuit dintr-o buclă mare, o buclă mică şi o jucărie agăţată ca un breloc. Este din elastic moale, iar bucla mare se trece peste încheietura mâinii, cu bucla mica în sus, prin care se trece creionul sau stiloul. Toate acestea ajută copilul să realizeze o prindere perfectă a instrumentului de scris şi un stil de scris corect, fără ca măcar să mai fi încercat să scrie până acum. Acest suport este un minunat mod de a ajuta copiii să obţină stilul de scriere perfect: poziţia perfectă a creionului/pixului, poziţia perfectă a degetelor, poziţia perfectă a încheieturii, poziţia perfectă a mâinii şi un scris mai confortabil.

Comments

comments