Se închid toate drumurile care duc în Pitești! Elevii din comunele limitrofe vor fi obligați să coboare doar în autogări, la kilometri distanță de școlile unde aceștia învață

18,656 views

După ce autoritățile piteștene, dar și cele din comunele limitrofe au tot discutat problema transportului în comun în Zona Metropolitană Pitești s-a ajuns la eliminarea acestuia. Autobuzele Publitrans vor circula până la limita teritorială a Piteștiului, iar mijloacele de transport public în comun din localitățile vecine vor avea voie să oprească pe teritoriul orașului doar în cele patru autogări: Autogară Sud, Autogară Nord, Autogară CNCD și Autogară Trivale. Astfel, toți locuitorii din zonele limitrofe Piteștiului vor suferi, fiind obligaţi să folosească un alt mijloc de transport pentru a ajunge în oraş.

Peste 10 zile, elevii încep școala și se pare că nimeni nu ştie cum vor ajunge cei din localităţile învecinate, din cel 4 autogări, în unităţile de învăţământ din Piteşti. Întrebat dacă a discutat cu primarul Cornel Ionică pe această temă, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a răspuns că discută mereu cu edilul Piteștiului și că referitor la această problemă a fost asigurat că acesta va lua cea mai bună decizie pentru cei afectaţi.

La sfârșitul lunii trecute, în sala de ședințe a Primăriei Pitești a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Piteşti”. Pe ordinea de zi s-a aflat modificarea Actului Constitutiv şi a Statutului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Piteşti”, adică a fost exclus transportul public de persoane din zonele limitrofe municipiului Piteşti și a fost introdus acest serviciu public în trasee de interes județean.

Joi, 31 august, la Conisliul Județean Argeș a fost adoptată Hotărârea privind Actul constitutiv și Statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Pitești”, prin care a fost eliminat transportul metropolitan al zonei și a fost aprobată modificarea și completarea “Programului județean de transport persoane prin curse regulate” pentru perioada 2014-2019, în județul Argeș, prin introducere a 11 trasee noi.

Comments

comments