In perioada martie – iulie 2017 au fost realizate lucrari de modernizare a statiilor electrice care deservesc aproape 15 000 de consumatori din zona de Nord si Vest a Municipiului Pitesti. Proiectul a vizat cele mai importante statii, pentru care au fost alocate din surse proprii peste 2 milioane de lei.

Principalii beneficiari ai acestei lucrari de investitie sunt consumatorii din zona de Nord si Vest a orasului, cartierele: Banat, Razboieni, Traian, Gavana, Negru Voda (Nord).

Decizia de modernizare a acestor statii de transformare s-a bazat pe necesitatile de consum pe termen mediu si lung ale consumatorilor din zona si pe obiectivul operatorului Distributie Oltenia de a le oferi o calitate sporita a serviciului de distributie.

Ce s-a modernizat:
– blocurile EPAM au fost inlocuite cu terminale numerice de protectie moderne de ultima generatie tip ABB si SIEMENS, asigurandu-se astfel continuitate in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor;
– inlocuirea dulapurilor de protectie si comanda cu unele de ultima generatie;
– implementarea logica AAR 0,4 kV;
– integrarea noilor terminale numerice de protectie in sistemul SCADA.

Beneficiile pentru clienti:
– reducerea intreruperilor accidentale in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor;
– reducerea semnificativa a fluctuatiilor de tensiune;
– cresterea semnificativa a capacitatii de distributie a energiei electrice in concordanta cu nevoile din ce in ce mai mari de consum ale judetului Arges;
– reducerea timpului in realimentarea cu energie electrica a consumatorilor din zona statiilor Pitesti Nord si Pitesti Vest.

Operatorul Distributie Oltenia continua planul ambitios si de durata al investitiilor in reteaua de distributie a energiei electrice, in scopul optimizarii si modernizarii liniilor de joasa tensiune, inlocuirea bransamentelor electrice si scoaterea contoarelor la limita de proprietate, pentru a imbunatati parametrii de calitate ai retelei de medie tensiune.

Comments

comments