Proiectul – Protecţia martorilor – factor esenţial în combaterea marii criminalităţi – la final

Pe 4 august a avut loc Conferința de închidere a proiectului ,,Protecţia martorilor – factor esenţial în combaterea marii criminalităţi”, la care au participat reprezentanți ai Poliției Române și experți din cadrul unităţilor de protecţie a martorilor din Bulgaria și Austria.

Beneficiarul proiectului este Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit dezvoltarea cooperării şi colaborării internaţionale, ţinând cont de faptul că, prin activităţile comune de pregătire desfăşurate s-a realizat o bună cunoaştere a sistemelor, modalităţilor şi tehnicilor de lucru ale statelor implicate, precum şi a practicilor internaţionale în domeniul protecţiei martorilor.
Pe parcursul celor 43 de luni de implementare, au fost organizate seminarii, exerciţii practice, vizite de lucru, fiind desfășurat și un curs de conducere.

De asemenea, a fost organizată o conferință internațională cu participarea reprezentanților din șapte State Membre ale Uniunii Europene, Israel și Turcia.
Bugetul a fost de 201.378 de euro, cu o finanţare din partea Comisiei Europene de 90%, respectiv 181.240 de euro, cofinanţarea Poliției Române fiind de 10 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here