Profesorul Constantin Berevoianu din Nucşoara, în expediţie spre Monte Rosa şi Matterhorn

486 views

Constantin Berevoianu, membru al formaţiei Salvamont Nucșoara, a plecat, în urmă cu câteva zile, într-o expediție în care şi-a propus să atingă vârfurile din Monte Rosa din Alpii Pennini. (4.634 m) și Matterhorn (4.478 m).

Omul care a fost de peste 100 de ori în Vârful Moldoveanu este însoțit de alți 6 alpiniști cu palmares în munți înalți, printre care Vârful Mera din Himalaya (6.476m). În funcție de prognoză, buget și starea fizică vor face o încercare și pe Mont Blanc.

Ei au reuşit deja, potrivit mesajelor trimise zilele trecute, să urce Vf. Piramid Vincent (4.250 m) și au revenit apoi la refugiul Mantova (3.498 m). Următoarele zile au ajuns la refugiul Margherita iar acum vor încerca să urce Monte Rosa/Dufferspitze, cel mai înalt vârf al masivului muntos – 4.634 m. De Ziua Drapelului, Costică Berevoianu a dat „Onor la Tricolor” de la Punte Zumstein, situată la 4.563 m altitudine.

Monte Rosa este un lanț muntos în masivul Alpii Pennini, situat la granița dintre Italia și Elveția. Cel mai înalt pisc al lanțului muntos fiind Dufourspitze cu altitudinea de 4.633,9 m deasupra nivelului mării. Monte Rosa aparține 2/3 Italiei și 1/3 Elveției.

Matterhorn (Mont Cervin, Monte Cervino), situat lângă Zermatt, la granița dintre Italia și Elveția în Alpii Pennini, este unul dintre cei mai vestiți și mai deosebiți munți din lume. Are forma unei piramide abrupte și înclinate, al cărui perete estic este aproape vertical și care se ridică la o altitudine de aproape 1000 de metri deasupra ghețarilor. Popularitatea sa se datorează în mare măsură faptului că o perioadă îndelungată acesta a fost considerat imposibil de cucerit.

Constantin Berevoianu nu este însă doar un simplu pasionat de munte şi voluntar Salvamont. Este profesor de istorie, director de şcoală şi, mai ales, spun prietenii, cu adevărat OM! Şi le face pe toate bine!

Comments

comments