Primarii le pregătesc alegătorilor un sejur electoral „all inclusive”

Cea mai mare parte a primarilor argeşeni nu au nicio legătură cu electoratul şi asta deoarece vin din cu totul alte zone decât cei pe care-i conduc. Din acest motiv, mulţi sunt rupţi de realitate, habar nu au de nevoile cetăţenilor, singurul lor proiect pus în aplicare, pe tot parcursul mandatului, fiind acela de a jongla cu banul public, dovadă că, în ultimii ani, mai toţi au trecut pe la DNA.
Dar nu despre ce fură şi cum fură primarii aş dori să scriu acum, ci despre un alt pericol, pe care eu îl prevăd la alegerile locale din iunie. Şi anume, faptul că, într-un procent foarte mare, actualii primari îşi vor alege chiar ei contracandidaţii. Pe mână cu liderii de partid, primarii în funcţie stabilesc cine să candideze de la un partid sau altul, în aşa fel încât respectivul să nu intre prea mult în lanul cu voturi şi să strice campania de recoltare a actualului şi, bineînţeles, a viitorului edil.
Puşi în faţa unui panou plin cu tot felul de pierde-vară, cetăţenii văd că nu au de unde alege şi, din acest motiv, ori nu se prezintă la vot, ori pun ştampila pe primarul în funcţie, în lipsă de altceva mai bun. Pot face pariu că după alegerile din 10 iunie, 95% dintre actualii primari îşi vor păstra mandatele şi doar un 5% s-ar putea să plece acasă. Ce va însemna acest lucru? Că şi în următorii 4 ani vom avea comune care vor arăta ca-n Evul Mediu, oraşe pline de câini şi fără locuri de parcare, străzi…de dai în gropi şi aceleaşi feţe de primari hoţi sau imbecili. Nu mă feresc să dau nume, dar sunt atât de multe, încât nu aş vrea să omit de cineva şi să creadă că el nu este nici hoţ, nici idiot sau că eu îl consider vreun intelectual, fie el chiar şi ratat.
Mai există o categorie de primari în Argeş: cei care încercă să pară cât mai modeşti cu putinţă. Aiurea!!! Modestia nu este o virtute. O invocă numai indivizii cu însuşiri mediocre, pentru a lăsa impresia că mediocritatea lor ţine de modestie şi nu de lipsa unor calităţi.
Sfatul meu pentru alegătorii de la oraşe şi sate este să profite din plin de pomenile electorale ce vor urma, de spectacolele care vor umple judeţul, de mici şi bere, de banii oferiţi contra unui vot, ba chiar să ţină şi la preţ, deoarece cu atâtea facilităţi, „all inclusive”, nu se vor mai întâlni decât peste 4 ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.