Percheziții la cabinetele de la LSM Pitești și domiciliile unor medici psihiatri, suspectați că au internat fictiv peste 300 de pacienți pentru diverse sume de bani

Procurorii de la Parchetul general efectuează mai multe percheziții la domiciliile și cabinetele unor medici psihiatri din județul Argeș, suspectați că internau fictiv pacienți, pentru diverse sume de bani.

 

Este vorba despre un dosar de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual și înșelăciune, fapte care, spun procurorii de la Parchetul general, ar fi fost săvârșite de medici specialiști psihiatri.

Mai precis, din comunicatul Ministerului Public aflam faptul ca “medicii procedau la internarea fictiva a persoanelor interesate carora le eliberau, in schimbul unor sume de bani, 500 lei la fiecare internare, documente medicale care confirmau incadrarea in grad de invaliditate, desi, in realitate, beneficiarii nu sufereau de afectiunile respective”.

Comunicat DGA: Peste 300 de persoane că au dat mită

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează astăzi, 23 iunie a.c., 8 percheziţii, dintre care 5 domiciliare și 3 la sediul unor cabinete medicale din municipiul Pitești, județul Argeș pentru probarea activităților infracționale într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită şi dare de mită.

Totodată, un număr de 83 de persoane vor fi conduse pentru audieri

Cauza priveşte comiterea unor infracţiuni de  luare de mită  săvârşite de doi medici din cadrul unui centru de sănătate din municipiul Piteşti, care în schimbul unor sume de bani sau altor foloase emiteau documente medicale cu diagnostice fictive, folosite pentru obţinerea unor pensii pentru invaliditate.

În activitatea infracţională cei doi medici erau sprijiniţi de patru asistente medicale, cercetate la rândul lor pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită.

De asemenea, vor fi puse în executare ordonanţe de ridicare silită a unor înscrisuri de la două instituții publice din municipiul Pitești.

Din probatoriul existent în cauză rezultă că, în perioada aprilie-iunie 2015, persoanele cercetate au primit bani şi alte foloase de la peste 300 pacienţi în scopul menționat, ancheta continuând pentru identificarea acestora şi extinderea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracţiunii de dare de mită.

Activităţile dispuse de procuror sunt desfăşurate de lucrătorii DGA (Serviciul Anchete, Serviciile Județene Anticorupție Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj și Gorj), cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

În cauză s-a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here