Percheziții în Argeș la comercianți de produse feroase

La data de 23 iunie, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, peste 600 de polițiști efectuează 151 de percheziții și pun în aplicare 116 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

 

Potrivit IGPR, perchezițiile se efectuează în municipiul București, dar și în județele Argeș, Ilfov, Iași, Călărași, Giurgiu, Vâlcea, Teleorman și Dâmbovița.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale, cu domeniul de activitate comerțul cu produse feroase, s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice și juridice, fără documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfă deținut ar fi înregistrat achiziții fictive în cuantum de 59.000.000 de euro, de la 47 de societăți comerciale cu comportament de „tip fantomă”.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 10.000.000 de euro. Persoanele bănuite vor fi aduse la sediul Poliției Capitalei, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here