Pachetul de servicii turistice cumpărat cu vouchere de vacanţă conţine obligatoriu servicii de cazare

Potrivit declaraţiei preşedintelui interimar al Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu, pachetul de servicii turistice care poate fi cumpărat pe baza voucherelor de vacanţă poate cuprinde servicii de cazare, alimentaţie publică, transport, tratament balnear şi agrement, însă este obligatoriu să conţină servicii de cazare.

 

„Nu se pot achiziţiona pachete de servicii turistice ce nu conţin servicii de cazare. De asemenea, dacă o persoană pe numele căreia au fost emise voucherele de vacanţă însoţeşte alte persoane – rude sau prieteni – şi beneficiază de serviciile incluse în pachetul de servicii turistice, nu este o problemă. Beneficiarul voucherului poate fi însoţit de oricine, nu doar de rude”, a precizat preşedintele interimar al ANT.

Legea prevede că atât salariaţii din mediul privat, cât şi cei din sectorul bugetar, pot primi vouchere de vacanţă în limita a şase salarii minim brute, care vor putea fi folosite doar în turismul românesc. Actul normativ stabileşte, de asemenea, că bugetarii nu vor mai putea primi prime de concediu decât sub formă de vouchere de vacanţă.

Atât voucherele tipărite pe suport electronic, cât şi cele pe suport de hârtie, vor fi emise doar de autorităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice şi vor putea fi utilizate doar în unităţi afiliate, structuri de primire turistică din România, acreditate de ANT.

Legea mai prevede că nu se poate acorda un rest de bani la voucherul de vacanţă. În caz contrar, fapta se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

Tot contravenţie este şi acceptarea de vouchere de la alte persoane decât titularul. Această încălcare a legii se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here