Din pădurile administrate de OSP Stejarii Muscelului se recoltează şi se valorifică produse lemnoase, dar şi fructe de pădure, flori şi ciuperci

Ocolul Silvic Privat „Stejarii Muscelului” acţionează pentru aplicarea strategiei naţionale şi locale în domeniul silviculturii pentru pădurile pe care le deţine pe raza celor trei judeţe: Argeş, Dâmboviţa şi Vâlcea şi acţionează pentru apărarea, conservarea şi dezvoltarea durabilă a fondului forestier, dar şi pentru recoltarea şi valorificarea produselor specifice fondului forestier.

Astfel, din pădurile aflate în administrarea Ocolului Silvic Privat „Stejarii Muscelului” se recoltează, se prelucrează şi se valorifică două categorii de produse – cele lemnoase şi cele nelemnoase, precum: fructele de pădure, florile sau ciupercile.

Lemnul este produsul principal al pădurii, iar, după modul în care se obţine, se împarte în:
– produse principale: cele care rezultă în urma tăierilor de regenerare;
– produse secundare: cele care rezultă în urma aplicării lucrărilor de îngrijire şi conducere a arboretelor;
– produse accidentale: cele care rezultă în urma doborâturilor şi rupturilor produse de vânt, zăpadă sau alte calamităţi;
– producerea de cărbuni din lemn (mangal).

În ce priveşte categoria produselor nelemnoase ce se recoltează, se prelucrează şi se valorifică de pe raza pădurilor aflate în administrarea Ocolului Silvic Privat „Stejarii Muscelului”, vorbim despre o varietate de fructe bogate în vitamine, precum: măceşul, coacăzul negru, cătina albă, coarne, zmeura, mure, afine şi alune. Sunt recoltate şi flori pentru ceai ca cele de tei şi soc şi specii de arbori cu întrebuinţare în creşterea albinelor: tei, salcâm, răşinoase, glădiţă. Tot în această categorie a produselor ce se valorifică de pe raza ocolului intră şi vânatul cu păr şi pene, dar şi recoltarea ciupercilor comestibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here