Opt elevi de la Palatul Copiilor din Piteşti au fost premiaţi de Principesa Margareta

Joi, 9 iulie, la Palatul Elisabeta din București, opt elevi argeșeni, participanți ai cercul de Creație literară, coordonat de doamna profesoară Simona Marineață, de la Palatul Copiilor din Pitești, au fost premiați de Alteța Sa Regală Principesa Margareta, în urma participării la Concursul Internațional de Creație Originală Basmele Reginei Maria.

Aflat la a X-a ediție, acesta este organizat de Palatul Copiilor din Craiova, de Colegiul Național Frații Buzești Craiova, de Colegiul Național Carol I Craiova și se desfășoară sub Inaltul Patronaj al Altețelor Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu ai României.

Ediția de anul acesta a avut trei secțiuni: creație literară originală (basm și jurnal), artă plastică și artă digitală. La concurs s-au înscris peste 800 de elevi din 17 judeţe ale ţării, dar şi din Serbia, Finlanda, Ucraina, Lituania și Turcia. Premiile au fost acordate în funcție de categoriile de vârstă, de la 7 la 19 ani.

Ceremonia de premiere a avut loc în Sala Regilor. Cei mici au avut emoţii, pentru că diploma le-a fost înmânată chiar de strănepoata Reginei Maria.
Elevii talentați și frumoasele lor rezultate obținute la secțiunea Literatură sunt: Răduț Ioana Cristina- premiul I, Marineață Dimitrie – premiul I, Vamanu Ioana – premiul II, Popa Andreea – premiul II, Bold Ilinca – premiul III, Răduț Bianca – premiul III, Benția Anda – mențiune și Bold Alexandra Bianca – mențiune.

Cele mai reușite creații originale au fost publicate într-o antologie de basme, care a fost înmânată fiecărui premiant împreună cu diploma.
Ne mândrim cu rezultatele minunate obținute de elevii argeșeni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here