După berzele de la Schitu Goleşti, o altă barză a devenit vedetă naţională, după ce a “aterizat forţat” la doi paşi distanţă, la Câmpulung!

Vine tocmai din Polonia şi, de oboseală şi epuizare, a rămas blocată între blocurile din oraşul muscelean.

Oamenii sufletişti care au găsit-o au dus-o la veterinar iar apoi a fost “cazată” la grădina zoologică din Piteşti, unde va sta în carantină trei săptămâni, timp în care va fi hrănită, îngrijită şi se va putea odihni.
Oamenii şi-au dat seama ca barza este bolnavă când s-a asezat pe spaţiul verde dintre blocuri şi nu s-a mai mişcat de acolo ore în şir.

Musafira are un inel la picior care arată că este de la Gdansk, Polonia. Cel mai probabil s-a rătăcit în timpul migraţiei, din cauza furtunilor din ultima vreme, potrivit ornitologului Radu Gava, specialist la Muzeul Judeţean Argeş. „Cred că fenomenele meteo din ultima vreme – furtuni, ploi, vijelii – au deturnat traseul berzei, şi-a schimbat direcţia de migrare. Sunt situatii când păsările nu pot face faţă curenţilor de aer care le deplasează în alte părţi” a explicat acesta.

Problema întoarcerii berzei acasă este însă una destul de complicată. Nu pare să sufere de vreo afecţiune gravă, poate doar ceva paraziţi, de care a fost tratată deja, dar are câteva pene lipsă, iar asta o împiedică să îşi ia zborul. Veterinarii spun că penajul i se va reface în timp îndelungat, chiar un an, deci în toamnă nu va putea zbura!
Dacă animalul nu se va mai adapta însă, nu va putea fi eliberată, pentru că va fi victimă sigură. Pentru că nu poate să zboare, potrivit reprezenatnţilor unei asociaţii de protecţie a animalelor din Câmpulung, pasărea ar putea fi trimisă în Polonia prin altă modalitate, urmând ca prin Ministerul Mediului să fie  găsită o soluţie.
Cei de la Grădina Zoologică din Piteşti i-au pus şi un nume. Acum o cheamă Alina şi e considerată noul membru al familiei piteştene.

Comments

comments