Nici apa plată, apa de reţea, laptele praf sau portocalele nu sunt sursa infectării bebeluşilor din Argeş cu bacteria ucigaşă. Misterul continuă

Primele rezultate: apa plată, apa de reţea, laptele praf şi, mai nou, portocalele – în parametrii normali.

Direcţia Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeş a demarat, sâmbătă, controale la un lanţ de magazine din judeţ, după ce mai mulţi părinţi au declarat că le-au dat portocale copiilor, ulterior aceştia suferind infecţii digestive grave.

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare au anunțat că nu au descoperit nicio probleme în urma testelor efectuate.

„Avem rezultate negative pe toate probele analizate, adică nu s-au depășit limitele de pesticide în portocalele controlate”, a declarat Andrei Butaru, președinte ANSVSA, în direct la Antena 3.

Din probe recoltate de DSP Argeş de la domiciliul copiilor internaţi în Bucureşti, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, din alimente şi apa din reţea şi îmbuteliată, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de aparitia simptomatologiei, rezultă următoarele:

– probe de apă: Spitalul de Pediatrie Piteşti – bloc alimentar – apă potabilă
– apa reţea Piteşti recoltată de la domiciliul copiilor din cartierele Exerciţiu şi T. Vladimirescu, precvum şi strada Bradului – apă potabilă.
– apă gospodărie particulară Topoloveni – apă potabilă
– apă reţea Ştefăneşti – domiciliu copil din Stefanesti – apă potabilă
– apa sursă proprie gospodărie particulară Mărăcineni – apa nepotabilă (din declaraţiile părintilor este folosită numai pt. prepararea supelor)
– apa minerală necarbogazoasă recoltate din SC Lidl şi Kaufland – apă potabilă
– izvor public Ştefăneşti – drum Gogoieşti Punct Vlada – apă nepotabilă (tatăl afirmă că nu a folosit niciodată această apă pt. Copil, contrar declaraţiilor din ancheta epidemiologică)
– probele de lapte praf recoltate din farmacii –€ corespund standardelor în vigoare
– microaeroflora şi suprafeţe Spitalul de Pediatrie Piteşti – se încadrează în limite normale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here