Curtea de Conturi a descoperit că CJ Argeş a plătit nelegal salariaţilor peste 2 milioane de lei pentru indemnizaţii de hrană şi ajutoare de Paşti şi Crăciun

Curtea de Conturi a României a publicat „Raportul privind Finaţele Publice locale ale judeţului Argeş pe 2014”.

 

Exemplificăm neregulile constatate de Curtea de Conturi la mai multe primării din Argeş:

– Consiliul Judeţean Argeş a plătit nelegal suma de 490.000 lei, reprezentând drepturi băneşti din categoria alimentaţiei de protecţie, şi respectiv a indemnizaţiei de hrană, acordate necuvenit funcţionarilor publici şi personalului contractual din cadrul aparatului propriu. Tot CJ Argeş a plătit nelegal suma de aproape 1,6 milioane lei, reprezentând ajutoare pentru sărbătorile de Paşti şi Crăciun, bani acordaţi nelegal funcţionarilor publici din aparatul CJ.

– primăriile din Arefu, Drăganu, Pietroşani, Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni şi Liceul Tehnologic Forestier Curtea de Argeş au plătit nelegal suma de 251.000 lei reprezentând drepturi de personal acordate necuvenit funcţionarilor publici.
– primăriile din Bârla şi Căteasca au plătit nelegal suma de 48.000 lei, reprezentând consumul de carburanţi realizat pentru autoturismele din dotare care excede limitei maxime.

– la Consiliul Judeţean Argeş şi primăriile din Piteşti, Albeştii de Muscel, Arefu, Beleţi Negreşti, Bughea de Sus, Godeni, Tigveni, Uda, Valea Danului au plătit nelegal suma de 3.3 milioane lei, reprezentând cantităţi de lucrări acceptate la plată, decontate, dar neexecutate la obiectivele finanţate.

Vezi raportul complet întocmit de Curtea de Conturi pe anul 2014 la nivelul judeţului Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here