Liviu Dragnea vrea să scoată defăimarea din proiectul lui de lege

Președintele PSD Liviu Dragnea susține că este dispus să scoată definiția defăimării din inițiativa sa legislativă privind toleranța.

Asta după ce legea defăimării, iniţiată de şeful PSD, Liviu Dragnea, a stârnit un val de critici din partea opiniei publice.

Comunicat PNL: “Frustrarea cauzată de pierderea alegerilor prezidențiale i-a determinat pe cei de la PSD să recurgă, încă o dată, la metode comuniste, în speranța că vor obține un scor bun la alegerile locale. Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță pentru fraudă electorală, văzând că interzicerea dreptului la vot pentru românii din diaspora nu a dat rezultat, încearcă acum să îi reducă la tăcere pe românii din online, pe care dădea vina în 2014 pentru pierderea alegerilor.”

Totodată, Dragnea i-a acuzat pe liberalii Cătălin Predoiu și Vasile Blaga că au criticat acest proiect de lege, deși nu l-ar fi citit.

„S-a spus atunci că această lege limitează libertatea de exprimare… Dar cei cu care am discutat nu au văzut aceste lucruri – nu se limitează libertatea de exprimare în spațiul virtual sau în presă… Toată legislația dintre noi a avut un scop ercidiv. Cu amenzi, cu pedepse împotriva unor grupuri sociale sau a unor membri ai unor grupuri sociale. Dacă pentru noi ca națiune, nu este bine ca în școli să fie educați în a promova toleranța, ci rarismul, ura și radicalismul, asta nu e bine”, a spus Dragnea la postul B1 TV.

Conform proiectului de lege, defăimarea socială s-ar putea sancţiona cu amendă de la 1000 la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2000 la 100.000 lei, dacă vizează un grup social, o creştere aproape dublă faţă de valoarea maximă a amenzii de 60.000 lei stabilită de iniţiator.

Persoana care se consideră vizată de defăimarea socială poate formula, în faţa instanţei de judecată, o cerere pentru acordarea de despăgubiri şi restabilirea situaţiei anterioare defăimării sau anularea situaţiei create prin discriminare, în termen de 3 ani de la data săvârşirii faptei sau „de la data la care persoana interesată putea să ia cunoştinţă de săvârşirea ei”, arată iniţiativa legislativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here