Înmormântarea Regelui Mihai au oferit, din păcate, un prilej de neînțelegeri în Familia Regală. Fostului principe Nicolae nu a fost lăsat să călătorească cu Trenul Regal la Curtea de Argeș, alături de sicriul cu trupul neînsuflețit al bunicului său, Regele Mihai, lucru care l-a întristat l-a făcut să se simtă nedreptăţit.

Avocatul fostului principe Nicolae, Radu Enache, a acordat un interviu în care a vorbit despre hotărârea lui acestuia de a-şi revendica titlurile de care a fost deposedat în august 2015.

”Cei din Casa Regală au arătat o deschidere către Nicolae, acceptându-l acolo unde îi este locul, la ceremonialul funerar. După ce nu i-a fost îngăduit să-şi vadă bunicul pe patul de moarte timp de zece minute, măcar la catafalc să-i poată fi alături pentru a-şi lua rămas bun aşa cum se cuvine. (…) Doreşte să fie reintegrat în Familia Regală. Decretul de înlăturare nu i-a fost comunicat în original. El nu a semnat declaraţia de acceptare de înlăturare de la succesiune. Se încearcă discreditarea sa. Ceea ce fac ei nu prea este demn de Casa Regală. Asta se face în alte straturi sociale, dar Nicolae este dispus să revendice ceea ce-i aparţine de fapt”, a precizat Radu Enache, avocatul fostului principe Nicolae, pentru publicația Taifasuri.

Comments

comments