Luni, 18 decembrie, la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității din Pitești, a avut loc evenimentul cultural-artistic în scop caritabil ”Din an în an, noi colindăm”, ediția I. La eveniment au participat reprezentanți ai Universității din Pitești: conf. univ. dr. Ionuț Adrian Sămărescu – prorector relația cu studenții, absolvenții și mediul socio-economic; prof. univ. dr. Mihaela Diaconu – președintele Senatului Univ. din Pitești, dar și decanul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte – conf. univ. dr. Augustus Constantintin Bărbulescu.

Cu ocazia acestui eveniment, ÎPS Calinic a transmis un mesaj prin părintele Dan – Florin Obrocea – consilier în cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pe sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul. Din partea clericilor au mai luat parte la eveniment: P.C. parinte Laurentiu Dinu – preot protoiereu al Protoieriei Pitesti;P.C. parinte Ionut Alexandru – preot protoiereu al Protoieriei Costesti.

Semnificatia zilei Craciunului a fost expusa auditoriului de catre Pr. Lect. Univ. dr. Gheorghe Garbea – directorul Dep. Teologie din cadrul Facultatii. Coordonatorii evenimentului au fost pr. prof. Roger Safta si pr. prof. Gheorghe Neacsu; corul facultatii fiind condus de catre pr. prof.Gheorghe Neacsu.

Evenimentul a fost organizat de catre studentii facultatii, Dep.de Teologie Ortodoxa dar la program au participat și studenti si de la Departamentele de Limba si Literatura si Arte. A fost sustinut un recital de colinde si de poezii, a fost si o expozitie de icoane a studentilor de la Teologie – Arta Sacra. De asemenea, a fost invitată si o tanara eleva, Andreea Mitran, de la Liceul Dinu Lipatti din Pitesti ce a interpretat o balada cu tematica de Crăciun. S-au impartit din partea organizatorilor covrigi si portocale, atmosfera fiind una speciala, in spiritul crestinesc al sarbatorilor de iarna.

Organizatorii evenimentului, studenții Sandu Valentin si Grigorescu Andrei, de la Departamentul Teologie Ortodoxa au precizat ca scopul organizarii acestui eveniment a fost atins, in sensul că au reușit să aducă o rază de speranță și bucurie pentru o familie nevoiasa din zona Piteștiului. S-au donat hainute si bani, iar cei trei copii ai familiei au primit daruri de la Moș Crăciun.

La evenimentul a participat și doamna doctor stomatolog Eny Pavel, mereu aproape la acțiuni caritabile.

Comments

comments