Toamna cea bogată a poposit în preajma Sf. Dumitru și la Gradinița cu Program Prelungit Castelul Magic din Pitești, condusă de d-na director Carmen Săndulescu. Bucuria recoltei de toamnă este deja o tradiție în această grădiniță înființată în anul 1974 și aflată până în 2007 sub patronajul Combinatului Arpechim Pitești.

După trecerea sub coordonarea Primăriei Municipiului Pitești și a Inspectoratului Școlar Argeș, viața acestei gradinițe se schimbă cu mult în bine din punct de vedere al organizării și desfășurării activității didactice. Astăzi este o gradiniță modernă, cu opt săli de clasă, 16 educatoare, cabinet medical, sală multifuncțională, săli de mese etc.

Sute de copii, împreună cu părinţii și bunicii lor, au pictat fructe şi legume, au realizat colaje şi s-au întrecut în diverse concursuri tematice. Devenit deja o tradiţie, Festivalul Magia Toamnei s-a încheiat cu o expoziţie a lucrărilor realizate de părinţi şi copii, dar și cu multe bunătăți gastronomice, iar doritorii au avut posibilitatea să cumpere dulciurile și tot ce era expus.

Cu banii obținuți vor achiziționa jocuri educative, care dezvoltă gândirea, capacitatea de concentrare și focalizarea atenției pentru copii, dar și materiale didactice atât de necersare în desfășurarea unei activități la clasă.

Reuşita manifestării am citit-o pe chipul copiilor, al părinţilor şi al educatoarelor care au rămas cu amintiri plăcute şi cu dorinţa reîntâlnirii într-o altă activitate interesantă şi plină de mişcare şi emoţie.

Întreg colectivul grădiniţei mulţumeşte pe această cale părinţilor şi copiilor care s-au dovedit a fi sufletul întregii manifestări şi promit că Festivalul Magia Toamnei va rămâne o tradiţie pentru grădiniţa lor.

Comments

comments