Klaus Iohannis, mesaj la 28 de ani de la Revoluție: ”În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Astăzi se aude din nou acest strigăt”

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj tuturor românilor, la 28 de ani de la Revoluție. Președintele României spune că investigațiile din Dosarul Revoluției trebuie finalizate, iar crimele și abuzurile, pedepsite. De asemenea, președintele României vorbește și despre actualii politicieni, care ”nu vor să se desprindă de metehnele trecutului”.

”La 28 de ani de la Revoluţia Română, gândul meu se îndreaptă către românii care s-au opus în stradă dictaturii și au luptat pentru libertate şi democraţie. Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul și curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am așteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigațiile din Dosarul Revoluției trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârșit, dreptate. În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluției Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertății și democrației, precum și respectul pentru cetățean”, a declarat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here