Hair-stylist Valentin Sandu: Permanenta mişcare în ale stilului şi a creatorului de style…

„Suntem intr-o permanenta miscare, avem timp din ce in ce mai putin avand senzatia ca se comprima, asa ca ne dorim ca totul sa se desfasoare pe repede-inainte.

Acest aspect vizeaza si latura de infrumusetare a noastra, ajustarile sau imbunatatirile ce le aducem noua insine, apeland la serviciile specialistului ,in cazul nostrum frizerul sau stilistul, sau…. uneori, tranzitand de la unul la celalalt. Acesta transhumanta se datoreaza ori  lipsei de incredere in acesta, ori lipsa de experienta profesionala  a acestuia ori noi  fiind foarte grabit, ne dorim sa fim serviti cu prioritate atunci cand lista de asteptare este destul de lunga.

Aceasta trecere prin mai multe maini in ceea ce tine de look-ul nostru, nu va face altceva decat sa ne bulverseze mult mai tare pe noi, deoarece niciodata nu vom sti ce vrem si cum vrem sa fim stilizati, iar pe frizer sa il determine sa se uite cu oarecare retinere la noi ,inspirandu-i  oarecare nesiguranta si  neloialitate.

Daca  nu tranzitam de la un lucrator la altul ,din varii motive, atunci mai sunt cazurile in care. chiar si cu lipsa de profesionalism ne apucam sa  executam acasa manoperele frizerului.  Multi au acceptat cu ingrijorare rarirea parului. Dupa cateva tentative patetice de prevenire au acceptat cu stoicism realitatea, si-au cumparat o masina de tuns. Incurajat si de moda , au optat si ei pentru freza “soldateasca” . Pentru multi masina de tuns era un moft, pentru unii o necesitate. In cazul in care tunsoarea de unul singur nu este o reusita, dupa mai multe incercari  in scurt timp multi se  pricopsesc cu practicalitatea tunsorii zero. Adio frizerie!

Renuntand la frizerie, au pierdut totusi ceva. Sunetul  foarfecei cu lamele  reci al caror plimbare de la o ureche la alta iti transmit fiori de placere – o placere vecina cu senzualitatea – in toropeala amiezilor de vara. Acele atingeri metalice intrerupte si ele de contactul strict involuntar a degetelor calde ale frizerului ca o reamintire linistitoare ca esti totusi pe mana unui om.  Frizeria- salonul de infrumusetare… un loc de vizitat cand cauti pace si confort sau… cand te deranjeaza parul”, a precizat hair-stylistul Valentin Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here