Haina… îl face pe om! Dezastru vestimentar în rândul politicienilor argeşeni şi prea puţin bun gust

Cineva spunea că „Nu este obligatoriu să te uiţi la haine atunci când îţi construieşti în minte opţiunea de vot.

Dar, în tabăra cealaltă, politicianul este obligat să o facă. Ţine de meseria lui…”. Pe politicienii argeşeni îi vedem aproape zilnic pe la televizor sau prin ziare, le citim poveştile de viaţă sau politice, însă de puţine ori le analizăm ţinutele vestimentare. În cele mai multe cazuri, deşi sunt nişte reguli simple, cei mai mulţi nu le respectă. Printre cele mai vizibile sunt sacouri cu mâneci lungi, pantaloni largi, cămăşi în culori stridente etc.

Florin Tecău, preşedintele CJ Argeş: De regulă, preşedintele CJ Argeş este unul dintre puţinii politicieni argeşeni care ştie să-şi pună un costum pe el. Nu de fiecare dată, aşa după cum se vede şi din imaginea surprinsă la un eveniment la care a participat alături de soţie.
Mânecile prea lungi ale sacoului nu lasă la vedere cămaşa, iar pantalonii prea largi în partea de sus se strâng inestetic în partea de jos. Un alt aspect important care i-a scăpat, de această dată, lui Florin Tecău este şi acela că la un sacou cu doi nasturi, de regulă, nasturele de sus se poartă încheiat, iar cel de jos se lasă descheiat. În ce priveşte cravata şi ea denotă lipsă de imaginaţie.

Mihai Oprescu, prefect: Şi el un politician destul de elegant, prefectul de Argeş, Mihai Oprescu, o dă de multe ori în bară când vine vorba să poarte un costum. După cum se poate observa în fotografia cu pricina, Oprescu poartă un costum cu cel puţin două numere mai mare decât i s-ar potrivi. Din acest motiv şi mânecile de la sacou îi sunt prea lungi, iar de pantaloni ce să mai vorbim: prea largi şi în lungime depăşesc chiar şi tocul de la pantof. Deschis la ambii nasturi – şi aici prefectul a gafat. La orice sacou stai descheiat la toţi nasturii doar după ce te aşezi…
În ceea ce priveşte culoarea costumului, bleumarin, dar şi atunci când ne referim la un albastru închis sau navy, restul elementelor (cămaşă, cravată, curea etc.) trebuie să se potrivească cu nuanţa. În cazul prefectului, cravata roşie cu picăţele albe nu avea ce căuta, iar în locul curelei de culoare neagră putea opta pentru una maro.

Mircea Drăghici, deputat: Dacă ar fi să facem un Top 3 al „celor mai bine îmbrăcaţi politicieni argeşeni”, Mircea Drăghici s-ar număra, cu siguranţă, printre ei. Poartă ţinute frumoase, la care, pe lângă croiala impecabilă a costumului, asortează cu gust cravate şi cămăşi de foarte bună calitate. Dar, cum nimeni nu-i perfect, şi Drăghici mai dă greş câteodată. Noi l-am surprins în două ipostaze: la un eveniment purta la costum o cămaşă cu mâneca scurtă, modă demult apusă, dar şi când a fost ginere, deşi purta un sacou de calitate, a omis un lucru extrem de important: la orice costum de calitate sacoul se aşează acolo unde se termină gulerul cămăşii şi nu se aşează niciodată peste cămaşă ca să-i acopere gulerul aproape în totalitate, cum este în cazul de faţă.

Tudor Pendiuc, primar: Tipul de politician despre care întotdeauna îţi puneai întrebarea „Cine l-a îmbrăcat când a plecat de acasă?” este primarul  suspendat al Piteştiului, Tudor Pendiuc. Pantofii urâţi şi neîngrijiţi, costumele total neinspirate, l-au consacrat pe Pendiuc ca pe unul dintre cei mai prost îmbrăcaţi politicieni argeşeni. Deşi ceva bănuţi a avut… după cum s-a văzut!!!

Cornel Ionică, viceprimarul Piteştiului: Adeptul cămăşilor cu mânecă scurtă, viceprimarul Cornel Ionică ar trebui să înţeleagă că acestea sunt perfecte când vrei să devii un manager la un fast food, dar nu sunt potrivite când vrei să afişezi o imagine publică. De fapt, cămaşa cu mânecă scurtă nu este considerată elegantă. Chiar dacă este cald, poţi alege o cămaşă cu mâneca lungă la care poţi să-i sufleci mânecile. Această alegere vestimentară se potriveşte în mult mai multe circumstanţe decât o cămaşă cu mânecă scurtă.

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, deputat de Piteşti: Mai tot timpul îmbrăcat la 4 ace, dacă s-ar organiza un concurs „Cel mai bine îmbrăcat politician argeşean, Daniel Constantin ar fi unul dintre candidaţii cu şanse pentru un loc pe podium. Alegeri corecte, ţinute impecabile, asortate cu foarte mult bun gust.

Constantin Tămagă, senator: Deşi preferă mai mult ţinutele sport, senatorul Tămagă a dovedit că ştie cum să-şi pună pe el un costum. În imaginea de faţă, poartă un sacou cu trei nasturi, fiind închis doar la cel din mijloc, lucru perfect într-o astfel de situaţie. Faptul că mâneca de la sacou lasă să se vadă cămaşa îl plasează pe Tămagă în rândul politicienilor care, atunci când vrea să arate bine, ştie să o facă.

Ninel Diaconu, primar Curtea de Argeş: Când vezi cum se îmbracă primarul din Curtea de Argeş, cu greu mai găseşti literele pe tastatură. Priviţi-l cu atenţie şi veţi rămâne fără grai. Trecem peste faptul că acel costum purtat la un bal de caritate pare cumpărat de la „Dragonul Roşu” din Bucureşti, dar îi este mai mare cu vreo 3 – 4 numere. Mânecile îi acoperă aproape şi degetele de la mâini, iar pantalonii mătură podeaua. Dacă mai privim şi la pantofii nelustruiţi, tabloul este complet. Credem că nu mai are rost să-i mai explicăm domnului primar că din cei doi nasturi de la sacou cel de jos trebuia, obligatoriu, să rămână desfăcut.

Şerban Valeca, senator: Faptul că-şi permite să vină într-o conferinţă de presă deschis la primii trei nasturi de la cămaşă, plus că mai este şi una cu mânecă scurtă, ne scuteşte de la orice comentariu privind ţinuta vestimentară a preşedintelui PSD Argeş.

Cătălin Bulf, preşedinte PMP Argeş: De obicei, Bulf se numără printre puţinii politicieni din Argeş care se îmbracă numai de la firme cu renume. Costume cu o croială impecabilă, stofă de calitate, cămăşi mai mult decât elegante, însă mai tot timpul „uită” să-şi asorteze şi o cravată pe măsura pretenţiilor sale vestimentare.

Iani Popa, senator: Deşi se numără printre cei mai bine îmbrăcaţi politicieni de pe la noi, senatorul Popa o mai dă şi el, din când în când, cu oiştea-n gard: uită că la sacoul cu doi nasturi se încheie doar primul, aşa cum a procedat şeful statului, Klaus Iohannis, sau Petre Roman.
O greşeală prea mare pentru un om cu pretenţii vestimentare precum Iani Popa, mai ales într-o astfel de companie. 

Radu Vasilică, deputat: Şi el destul de elegant în vestimentaţie, deputatul Radu Vasilică are, mai tot timpul, o mare problemă. Poartă gulerul cămăşii peste reverul sacoului. Uitând – sau neştiind – că colţurile gulerului cămăşii trebuie să stea tot timpul sub reverul sacoului. Aşadar, Radule, pentru ca gulerul cămăşii să nu-ţi mai iasă de sub sacou, există cămăşi cu guler wide-spread (sau wide collar).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here