După metoda Accidentul a apărut o altă înşelătorie! Şarlatani care cer bani, în numele televiziunilor, pentru victimele din Colectiv

De mai bine de trei ani, autorităţile atrag atenţia asupra înşelăciunilor prin metoda Accidentul.

Prin această înşelăciune, escrocii, profitând de naivitatea oamenilor, fac bani frumoşi. Deşi această metodă este una ştiută de toată lumea, iar românii au fost avertizaţi de organele legii de nenumărate ori, se pare că aceasta mai funcţionează şi în prezent. După metoda Accidentul, mai nou, în urma tragicului incendiu de la Clubul Colectiv din Bucureşti, unde s-au înregistrat 32 de decese, iar alţi 90 de oameni se află în stare critică, a apărut o nouă înşelătorie.

Escrocii, oameni fără frică de Dumnezeu, vor să profite de românii cu suflet mare care vor să ajute financiar şi să fie alături de victimele incendiului. Astfel, au apărut şarlatani, oameni fără inimă printre români, care cer bani, în numele unei televiziuni, pentru victimele din Colectiv.

Este vorba de televiziunea Digi 24, care atrage atenţia cu privire la o posibilă înşelătorie în numele său, precizând că au apărut şarlatani care pretind a fi angajaţi ai acestei televiziuni de ştiri şi susţin că au deschis conturi în care se pot face donaţii în bani pentru ajutorarea victimelor tragediei din Colectiv.

„După evenimentele tragice de vineri, din clubul Colectiv din Bucureşti, în care şi-au pierdut viaţa peste 30 de oameni şi alţi 135 sunt răniţi, au fost anunţate şi create mai multe evenimente pe reţeaua de socializare Facebook care îndeamnă oamenii să iasă în stradă şi să îşi exprime solidaritatea şi compasiunea faţă de victimele incendiului. Din păcate, au apărut şi şarlatani care se pretind a fi angajaţi ai televiziunii noastre şi, mai mult decât atât, susţin că au deschis conturi în care se pot face donaţii în bani pentru ajutorarea victimelor. Digi 24 informează oficial că nu a deschis niciun cont bancar şi nu a organizat nicio manifestaţie de strângere de fonduri în acest sens. Vă rugăm să fiţi foarte atenţi şi să nu viraţi bani în conturi sau către persoane care susţin că reprezintă televiziunea noastră!”, se spune într-un anunţ publicat pe site-ul Digi 24 şi pe contul de Facebook al acestei televiziuni de ştiri.

Potrivit anunţului, un astfel caz a fost semnalat de angajaţii Digi 24 Galaţi cu privire la evenimentul „Vineri România se uneşte la Galaţi”, creat pe Facebook, unde un utilizator cu numele Alexandru Jrr spune că este angajatul Digi 24 şi susţine: „Din partea firmei de televiziune am deschis un cont bancar pentru familiei îndurerate şi sume cuprinse între 10,000 lei strânşi în fondul ei!”.

Digi 24 spune că această informaţie este falsă. „Digi 24 nu a deschis niciun cont bancar şi nu a organizat nicio manifestaţie de strângere de fonduri în acest sens”, spune postul TV, care roagă oamenii să fie foarte atenţi şi să nu vireze bani în conturi sau către persoane care susţin că reprezintă această televiziune.

Totodată, Digi 24 spune că utilizatorul cu numele Alexandru Jrr a fost raportat reţelei de socializare Facebook cu asumare de identitate falsă şi se va face şi o plângere la Poliţie.

Digi 24 precizează că toate informaţiile oficiale în mediul online despre această televiziune se găsesc pe site-ul www.digi24.ro, pe pagina oficială de Facebook Digi 24 şi pe contul oficial de Twitter al postului TV.

Numărul persoanelor decedate în urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul Colectiv din Capitală a ajuns la 32. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here