Proiect adresat femeilor angajate în sistemul sanitar public sau privat.

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania), anunță finalizarea derulării cursurilor de calificare din cadrul proiect strategic intitulat „.Asigurarea accesului egal la ocupare și diversificarea oportunităților de angajare pe o piața inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”, proiect construit pentru 700 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat.

25 de femei din județul Argeș au finalizat programul de formare profesională ce vizează calificarea de îngrijitor bătrâni la domiciliu. Cursul s-au încheiat prin evaluarea cunoștințelor dobândite prin desfășurarea testelor aferente acestei calificări în prezența unei comisii de evaluare. Rata de promovabilitate este de 100%, astfel 25 de femei vor primi diplome recunoscute de ANC, diplome ce atestă competențele și cunoștințele acumulate pe perioada desfășurării calificării.

Calificarea a fost aleasa pentru a fi derulată în cadrul proiectului deoarece, în alte proiecte implementate, angajatele din domeniul sanitar și-au exprimat un interes sporit pentru aceste programe, deoarece acestea sunt calificări ce oferă posibilitatea obținerii unui venit suplimentar și oferă femeilor din sistem mobilitate pe piața muncii.

În urma parcurgerii acestor calificări, participanții au dobândit competente precum: acordarea îngrijirilor igienice, acordarea primului ajutor, respectarea și aplicarea prescripțiilor medicale, asistarea alimentației și administrarea alimentelor, supravegherea stării de sănătate a copilului sau bătrânului asistat, competențe utile tuturor femeilor angajate în sistemul sanitar.
Persoana de contact din partea OAMGMAMR:  Adriana Cârnu, Expert promovare, telefon: 0724293493, www.acces-proiect.ro

Comments

comments