Cea mai caldă zi de ianuarie din istoria României! 22,4 grade la Turnu Măgurele

Potrivit meteorologilor, anul 2022 a fost al treilea cel mai călduros an din istoria măsurătorilor din România, cu o temperatură medie anuală de 11,7 grade.

Ieri a fost cea mai caldă zi de ianuarie din istoria României.

La Turnu Magurele s-au înregistrat 22,4 grade; precedentul record se înregistrase în anul 2001, la Oravița – 22,2 grade.

A fost o zi record și la București, dar și la alte stații meteorologice.

Ziua de 18 ianuarie 2023 a fost cea mai caldă pentru 35 de stații meteorologice din Oltenia, din Muntenia și Moldova, vestul Dobrogei și chiar în sudul Banatului, unde s-au doborât recordurile lunare la stațiile meteorologice din aceste regiuni. Iar la Turnu Măgurele s-a stabilit un nou record absolut pentru luna ianuarie, au fost 22,5 grade, față de precedentul record de 22,2 grade înregistrat pe 7 ianuarie 2001, la Oravița. Și capitala a doborât un nou record, s-au înregistrat 20,6 grade la Băneasa, 20,3 grade la Filaret și 19,8 grade la Afumați, față de recordul anterior, care era de 18 grade, iar vremea aceasta extrem de caldă se va menține și pe parcursul zilei de joi. Vremea se răcește începând de vineri, începând cu partea de vest, nord-vest a țării, temperatura va scădea. Aria precipitațiilor, de asemenea, va fi în extindere și vorbim de precipitații care se vor transforma în lapoviță și ninsoare la munte, dar și în zonele mai joase din vestul, centrul și nord-estul țării” a explicat meteorologul Mihai Huștiu, de la Administrația Națională de Metrologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here