Imagini spectaculoase cu zimbri în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. În imagini se poate observa un vițel născut în acest an care se hrănește, o femelă și un mascul, dintr-o turmă de 13 exemplare aflate în libertate. În plan depărtat, în stânga, este un al doilea vițel, născut în libertate în acest an.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind inclus recent în ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

În România, zimbrul a fost reintrodus în 1958, la două secole de la dispariție, iar în urmă cu cinci ani, specialiștii Romsilva de la Parcul Natural Vânători Neamț au eliberat primele exemplare în natură, în acest moment numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată fiind de 35, între care 12 zimbri născuți liberi, 6 viței fiind născuți în acest an, semn că proiectul de eliberare a zimbrilor în natură este unul de succes. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți în acest an, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. (sursa Facebook: Regia Naționala a Padurilor – Romsilva).

Comments

comments