Văsâi, patronul de la Girexim, acuzat de spălare de bani şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave

Alături de Gigi Văsâi, alte 10 persoane au fost duse la audieri.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Argeş au efectuat 25 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme de transport şi construcţii, din Argeş şi Bucureşti. 11 mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de spălarea banilor şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2007, un acţionar al unei firme de transport şi construcţii din Piteşti ar fi împrumutat altor 2 acţionari 2.263.800 de lei pentru a cumpăra acţiuni în numele său, astfel încât să devină acţionar majoritar.
Ulterior, pentru recuperarea sumei împrumutate, acţionarii implicaţi ar fi încheiat un contract fictiv cu o altă firmă pe care o controlau, invocând o restituire de bani pentru o pretinsă nerespectare a unei clauze contractuale.

11 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pentru audieri.

S-au ridicat acte atât de la Gheorghe Văsâi, cât și de la domiciliul fostului vicepreședinte de la SC ASTRA, Tănase Marinescu Nicolae. Soţia acestuia a fost angajată a Primăriei Pitești și este unul dintre cei mai importanți martori din dosarul Publitrans, alături de Theodor Caramizaru, în care este inculpat şi Văsâi.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
La activităţi participă şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here