Un fost ministru de Externe laudă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş

687 views

Cristian Diaconescu: La Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş sunt oameni din zona privată care ştiu cum se face o economie serioasă.

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, candidat la Senat pe listele PMP Argeş, vrea să se implice mult mai mult în a sprijini judeţul, mai ales că este şi argeşean la origini.

„Cred în proiecte, nu în fraze şi cuvinte. Sunt multe proiecte ce ar putea fi puse în aplicare. Mă gândesc la două chestiuni care privesc direct judeţul Argeş: în primul rând potenţialul economic al judeţului poate fi, în opinia mea, maximizat prin deschiderea unei reprezentanţe la Bruxelles. Acest lucru se poate organiza deoarece judeţul este suficient de mare şi are un potenţial de cooperare directă cu stricturile Uniunii Europene. În al doilea rând, zona Nucşoara – Stâlpeni are o memorie insuficient pusă în evidenţă în ceea ce priveşte lupta anticomunistă. Cred că merită o atenţie mai specială în legătură cu aducerea aminte şi deschiderea cultural – istorică a ceea ce s-a întâmplat pe acele locuri. Aici au murit mii de oameni şi am o datorie de onoare și oarecum personală în a încerca să sprijin un proiect de aducere aminte. Cred că este de folos în ce priveşte România şi ce doreşte să fie această naţiune. O a treia temă este modul în care se dezvoltă și contează capitalul privat aici, în Argeş. De asemenea şi aspectele legate şi de utilizarea fondurilor europene și capitalul privat. Am văzut, de exemplu, că au fost câteva reniuni interesante ale Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş și din discuţii rezultă că sunt aici oameni din zona privată care ştiu cum se face o economie serioasă”, a declarat Cristian Diaconescu, candidatul PMP Argeş la Senat.

Comments

comments