Umilinţă fără margini la Urgenţa Spitalului Judeţean Argeş: un om al străzii, încălţat cu mănuşi chirurgicale

Despre multe şi multe nereguli şi comportamente neadecvate, ca să nu spunem altfel, petrecute la Urgenţa Spitalului Judeţean din Argeş s-a scris până acum de nenumărate ori! Dar, din păcate, fără niciun rezultat. Ca dovadă, o parte din medici, asistente, infirmiere şi mai tot personalul ce mişună pe acolo îşi continuă nestingheriţi practicile, nu numai incorecte din punct de vedere profesional, ci şi lipsite de bun-simţ, de omenie, de compasiune…

În condiţiile în care majoritatea celor ce le ajung în faţă sunt în momente în care viaţa le atârnă de un fir de păr sau atât de distruşi fizic şi moral încât numai o umilinţă în plus, tocmai de la cei ce ar trebui să îi ajute, nu le mai trebuie!

Un năpăstuit al sorţii, fără familie şi fără adăpost, a fost ultima victimă a “salvatorilor” de la Urgenţă, chiar săptămâna trecută. Bărbatul fără adăpost, de fel de prin Olt, dar care îşi face veacul prin Piteşti, a ajuns la spital după un accident nefericit sau o posibilă tentativă de suicid, doar el ştie! Indiferent de condiţia sa, ar fi trebuit tratat ca un om însă, din păcate, cadrele medicale de la Urgenţă l-au batjocorit mai ceva ca pe un animal şi nu ştiau cum să scape mai repede de el.

În loc să îl spele şi să îl îngrijească, l-au ţinut dezbrăcat, doar în scutece, iar în picioare i-au pus, în loc de şosete sau încălţări, mănuşi chirurgicale. Care, nu numai că îl făceau să arate caraghios, dar îi provocau şi durere şi disconfort. Într-o asemenea „ţinută” l-au plimbat de trei ori între UPU şi secţia de Psihiatrie din Piteşti.

Ca să nu mai spunem de faptul că astfel au blocat o ambulanţă vreme de câteva ore, când ar fi fost, poate, nevoie de ea în altă parte, de consumul de energie şi stresul cadrelor de la Salvare sau de consumul nejustificat de carburant pentru aceste plimbări inutile!

Un martor ocular al acestor scene oribile şi lipsite de milă, a reclamat acest caz şi s-a gândit că, făcându-l public, ar putea evita alte situaţii asemănătoare.

„Omul era la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean (UPU), sedat, însă de aici a fost trimis la Psihiatrie pe motiv că e agitat şi că… e caz de Psihiatrie. Ambulanţa l-a dus la Psihiatrie, însă medicii de acolo nu au putut discuta nimic cu el, tocmai pentru că era sub efectul medicamentelor, şi l-au trimis înapoi la UPU ca să fie trezit. Doctorul Dogaru de la UPU i-a făcut o injecţie, l-a trezit, într-adevăr, şi l-a trimis înapoi la Psihiatrie! Deci a făcut trei drumuri, degeaba! În final, l-au oprit la Psihiatrie! Devenise conştient şi a putut spune cine este, de unde este… Toate aceste drumuri le-a făcut pe targă, învelit într-un cerşaf, fără să spună nimeni că e de fapt, dezbrăcat aproape total, ca să fie măcar acoperit cu ceva mai călduros! Doar când a fost dat jos de pe targă, pentru a fi dus cu căruciorul în secţie, a observat toată lumea în ce hal îşi bătuseră joc de el. Îi atârnau degetele de la mănuşi de ziceai că e ugerul vacii. Au remarcat toţi cei ce l-au văzut că ar fi fost de râs, dacă nu era, de fapt, de plâns!”, ne-a povestit persoana care a fost martor la nefericitul eveniment.

Din motive evidente, nu îi vom da numele, pentru a nu suporta repercusiunile ce, cu siguranţă, vor urma din partea cadrelor medicale de la Urgenţă, prinşi (a câta oară oare?) că umilesc pacienţii.

Poate conducerea, interimară sau cum o fi ea la această oră, a Spitalului Judeţean, va lua totuşi, ceva măsuri pentru a combate astfel de practici demne de lumea a treia!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.