Trei parlamentari de Argeş vor avea o pensie de 4.600 de lei pe lună

Deputaţii şi senatorii au votat marţi, 16 iunie, proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Decizia a fost luată cu 303 voturi „pentru” şi 124 „împotrivă” şi două abţineri.

Opoziția a votat împotriva acestui proiect, fiind înregistrate 124 de voturi în acest sens.

Potrivit iniţiativei legislative, ”cuantumul indemnizaţiei se acordă în limita a 3 mandate şi reprezintă produsul obţinut prin înmulţirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.
Cuantumul indemnizaţiei îl reprezintă produsul obţinut prin înmulţirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară realizată în luna anterioară solicitării de pensionare. Pentru mandate incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de 6 luni de activitate parlamentară”.

Concret, potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

De indemnizaţia de 4.600 de lei pe lună va beneficia şi trei parlamentari de Argeş: senatorul Şerban Valeca – trei mandate, senatorul Constantin Tămagă – trei mandate (foto) şi deputatul de Topoloveni, Bogdan Niculescu Duvăz – şase mandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here