Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a iniţiat un serial, pe contul de Facebook, din care puteţi afla cum trebuie să procedaţi în diferite situaţii. Iată cum se procedează şi precauţii trebuie să vă luaţi în cazul unui TRAUMATISM CRANIAN MINOR.

Dacă un pacient a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe cu un TRAUMATISM CRANIAN MINOR, medicul poate decide, în urma consultației, că este îndeajuns de bine pentru a fi lăsat acasă.

Cu toate acestea, pacientul trebuie să fie conștient că, ocazional, în ciuda unui tratament corect administrat, starea se poate agrava. Din acest motiv: dacă prezentați orice alt nou simptom sau dacă simptomele dumneavoastră durează mai mult decât ați fost informat de către medic, adresați-vă medicului de familie/specialist sau reveniți imediat în Serviciul de Urgență.
O leziune la nivelul creierului poate determina: somnolență, cefalee, amețeli sau vărsături. Unii oameni pot dezvolta și probleme de memorie. Aceste simptome pot dura de la câteva zile la câteva săptămâni.

În inforgraficul de mai jos vedeți care sunt sfaturile pentru îngrijirea la domiciliu și când este necesară prezentarea la medic.

Comments

comments