SCANDAL SEXUAL FĂRĂ FINAL Pentru că nu i-a plătit daune morale de 300 de milioane de lei jurnalistei pe care a acuzat-o de şantaj, sex şi şpriţuri până cădea sub masă, executorii judecătoreşti au trecut la evaluarea averii primarului Bebe Ivan. Edilul din Băbana acuză, însă, modul în care executorii au înţeles să pună în aplicare o sentinţă judecătorească, mai ales că averea sa depăşeşte un milion de euro. În urmă cu doi ani, izbucnea un scandal monstru, denumit, la vremea aceea, „Sexgate de Argeş“. Şi asta pentru că protagoniştii erau primarul din Băbana, Bebe Ivan, şi ziarista Simona Diaconu. Acuzaţiile de şantaj, sex şi alcool au fost ingredientele principale ale scandalului care a ţinut mult timp prima pagină a presei locale. Totul a pornit de la un interviu acordat de primarul din Băbana, în care acesta acuza faptul că Simona Diaconu, jurnalistă la vremea aceea la ziarul „Observator argeşean”, patronat de fostul prefect Marcel Proca, publică articole negative la adresa lui, deoarece edilul nu a cedat şantajului ei, ziarista cerându-i periodic diferite sume de bani. Bomboana pe colivă a fost pusă în momentul în care primarul Bebe Ivan a declarat că a întreţinut şi relaţii sexuale cu ziarista în cauză, acuzând-o pe aceasta şi de faptul că este o mare consumatoare de băuturi alcoolice. Pentru a-şi susţine acuzaţiile, primarul a povestit că, în urma unei petreceri de la Berevoeşti, a fost nevoit să o care în spate pe Simona Diaconu, care se făcuse criţă. Cum era de aşteptat, cele două părţi au ajuns în instanţă. Simona Diaconu l-a dat în judecată pe primar pentru calomnie şi defăimare. Conştient că deţine probe beton, Bebe Ivan i-a adus ca martori în proces pe primarul din Albota, Ion Dumitru, şi un consilier de la Berevoeşti, ambii fiind prezenţi la multe petreceri în care jurnalista bea cot la cot cu ei. Deşi lucrurile păreau simple, iar primarul din Băbana era convins că va ieşi basma curată din proces, prin mărturia celor doi martori ai săi, lucrurile au luat o întorsătură ciudată în momentul audierilor. Cei doi martori nu au mai recunoscut că jurnalista se îmbăta, un motiv suficient pentru judecători să-l acuze pe primarul Bebe Ivan de calomnie la adresa jurnalistei Simona Diaconu. Astfel, în februarie 2010, Tribunalul Argeş a hotărât că Bebe Ivan trebuie să-i plătească jurnalistei suma de 300 de milioane de lei daune morale.

 

Un teren  – daune de la primarul Bebe Ivan

Învins de mărturiile celor doi prieteni ai săi, primarul din Băbana a acceptat cu greu sentinţa, convins fiind că a pierdut procesul „cu dreptatea în mână sau în sticlă”. Dar pentru că „unde-i lege, nu-i tocmeală”, Bebe Ivan, care nu dispunea de o asemenea sumă, a început să negocieze cu jurnalista Simona Diaconu diferite variante de acoperire a „notei de plată” dictate de Tribunal. Singura şi cea mai la îndemâna primarului era acordarea unui teren în Băbana, din proprietatea sa, care să acopere întreaga sumă.
Cum jurnalista nu a acceptat pământul în schimbul banilor, iar Bebe Ivan nu a reuşit să strângă cele 300 de milioane de lei, săptămâna trecută doi executori judecătoreşti au trecut la evaluarea întregii averi a primarului, urmând ca totul să fie pus sub sechestru, pentru recuperarea banilor jurnalistei.

Primarul din Albota vrea să contribuie şi el cu 100 de milioane

Convins că s-a ajuns prea departe, mai ales prin faptul că executorii judecătoreşti s-au întins la toată averea sa, primarul din Băbana vrea să redeschidă procesul cu jurnalista din două motive. Primul ar fi cel că averea sa depăşeşte un milion de euro, iar primarul nu înţelege de ce trebuie pus sechestru pe tot. „Am o casă la Băbana, un apartament în Piteşti, terenuri, maşini şi alte bunuri şi nu înţeleg de ce domnii executori nu s-au oprit asupra unui singur lucru de unde se puteau recupera cei 300 de milioane. Au trebui să-mi sperie copii şi familia că or să ne ia totul, cerând tot felul de acte…În afară de asta, cei doi martori pe care i-am adus în proces mi-au recunoscut că au minţit în defavoarea mea. Primarul din Albota mi-a spus că îi pare rău că a minţit în instanţă că ziarista nu se îmbăta, dar cică s-a gândit el că este femeie şi nu are rost să o facă şi mai tare de râs, după ce am făcut-o eu. Acum Ducele, pentru că nu a fost corect faţă de mine, mi-a promis că îmi va da el 100 de milioane din cele 300 pe care trebuie să i le plătesc Simonei Diaconu. Sper ca aceasta să accepte cele 100 de milioane de la primarul Dumitru şi să-i mai dau eu un teren, în schimbul diferenţei. Chiar am un teren poziţionat foarte bine, lângă o proprietate din Băbana a actorului Florin Călinescu. Asta este oferta mea, fiindcă nu dispun de bani cash. Dacă nu acceptă, o să ne întâlnim din nou la Tribunal, pentru că şi cel de-al doilea martor, cel de la Berevoeşti, a venit de curând şi mi-a spus: „Domnu’ primar în cer scuze pentru că atunci, la proces, am minţit că ziarista nu se îmbăta. Dar nu am avut ce face, fiindcă primarul din Berevoeşti, Gigel Proca, m-a ameninţat că dacă nu spun că Simona Diaconu nu punea gura pe alcool, mă dă afară de la Primărie şi îmi pierd pâinea. Acum, sunt dispus să merg în instanţă şi să recunosc totul, inclusiv faptul că am minţit”.
Deşi este supărat de ce i se întâmplă, primarul din Băbana priveşte încrezător spre viitor: „Nu contează dacă voi plăti sau mă voi întoarce în instanţă. Un singur lucru este cert: am pierdut procesul nu pentru că eu am minţit, ci alţii”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI