Săpunul antibacterian, INTERZIS în SUA! Şi europenii vor să urmeze decizia

0
336

Săpunul antibacterian, interzis pentru producere în SUA! Decizia a fost luată săptămâna trecută de către autoritatea de reglementare în domeniul alimentar şi al medicamentelor, The Food and Drug Administration (FDA).

Reprezentanţii instituţiei spun că nu a putut fi demonstrat că săpunurile care au în compoziţie substanţe antibacteriene sunt mai bune decât săpunurile obişnuite.

Doctorul Janet Woodcock, director al centrului de evaluare şi cercetare din cadrul FDA, a afirmat că săpunurile antimicrobiene nu aduc niciun beneficiu sănătăţii. „Consumatorii se pot gândi că produsele de curăţare de acest tip sunt mai eficiente în prevenirea răspândirii germenilor, dar nu avem nicio dovadă ştiinţifica a faptului că ele sunt mai bune decât apa şi săpunul obişnuit”, a declarat aceasta. „Dimpotrivă, anumite date sugerează faptul că ingredientele antibacteriene pot face mai mult rău decât bine pe termen lung”, a adaugat specialistul.

Noua lege se aplica oricărui săpun sau produs antiseptic care conţine unul sau mai multe componente chimice dintr-o serie de 19, între care se află triclocarbon, gasit deseori în săpunul solid şi triclosan, conţinut de săpunul lichid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here